Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.09.2017.
12:24
Danas A

Optužbe: Beli glumi opoziciju, a na lokalu sarađuje sa SNS?

Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, gotovo da ne prisustvuje sednicama skupštine opštine Mladenovac, navodi neimenovani izvor "Danasa". Osim toga, izvor beogradskog lista koji navodi da je on "upućen u dešavanja u opštini Mladenovac" kaže da Maksimović "ne radi ništa za dobrobit građana".

V. Maksimović
Iskreni kritičar vlasti ili ipak ne: Ljubiša Preletačević Beli

Prema njegovim rečima, Luka Maksimović "dolazi na svaku petu sednicu i na njoj se zadržava eventualno pet minuta", kao i da je on "totalno nezainteresovan za realne probleme građana", te da niti jednog trenutka nije pokušao da izađe iz svog alter ega. 

- Znajući kako se ponaša u Mladenovačkoj skupštini, zabrinulo me je kada sam saznao da planira da se kandiduje na predstojećim izborima u Beogradu. On predstavlja maskotu koja nema pojma ni o čemu, niti je zanimaju realni problemi građana. Takođe, ljudi van Mladenovca ne znaju da mnogi njegovi odbornici otvoreno sarađuju sa SNS, a neki su čak i u najbližim rodbinskim vezama sa ljudima iz vrha te partije - ističe izvor "Danasa". 

On dalje navodi da je odbornička grupa Luke Maksimovića učestvovala u neustavnom izboru za članove Saveta mesnih zajednica u koje su delegirali i svoje ljude, te da je zbog toga upućena žalba Ustavnom sudu. 

Prema oceni izvora "Danasa", odbornička grupa "Beli - Samo jako tesno" sarađuje sa SNS u Mladenovcu, dok u medijima pred građanima Srbije glumi beskompromisnu opoziciju. 

- Njihova odbornička grupa, kada bi se pojavila u skupštini, nikada nije nastupila sa homogenim stavom, od 12 odbornika, sedmoro glasa za neku tačku koju predloži vladajuća koalicija, a petoro bude protiv. Usled takve situacije, Belog je napustio Stevan Vlajić, koji je u stvari bio mozak čitave ekipe a koji je u javnosti nastupao kao portparol njihove fiktivne stranke Sarmu probo nisi - naveo je on. 

Prema informacijama izvora beogradskog lista, nakon odlaska Vlajića, u fiktivnoj stranci Luke Maksimovića "nastala je panika", jer je bivši portparol bio onaj koji je osmislio nastup Belog Preletačevića, pisao mu govore i saopštenja, te vodio profile na društvenim mrežama. 

Maksimović je pre par meseci u razgovoru za "Danas" najavio da će na predstojećim izborima u prestonici nastupiti samostalno "jer su svi isti". 

Na Tviteru je nedavno označio lidere opozicionih stranaka i upitao "oko čega tačno ne možete da se dogovorite kolege?".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online