Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.07.2017.
11:59
Vestionline A

Radikali opleli po premijerki: Ana Brnabić preti srpskim radnicima!

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje izjavu Ane Brnabić u kojoj je zaposlene u Fijatu bezobrazno optužila da zbog njih Srbija svaki dan gubi na BDP-u i drsko im poručila da se ne igraju sa budućnošću Srbije, jer ako oni ne prestanu da štrajkuju, Vlada neće moći da dovede nove investitore koji znaju da će se svaki ugovor prekinuti štrajkom zato što radnici traže bolje uslove – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Miljan Damjanović, narodni poslanik i kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda.

SRS
Srpski radnici nisu roblje: Miljan Damjanović

Damjanović je skrenuo pažnju Ani Brnabić da radnici u Srbiji ne žele da budu roblje i najjeftinija radna snaga u Evropi, što su im namenili proevropski režimi još od 2000. godine.

Prof. dr Vojislav Šešelj još 2015. godine je obelodanio štetan ugovor sa fabrikom automobila u Kragujevcu koji se čuva kao najveća državna tajna. Ugovorom i podsticajnim planom Fijat je dobio po 10.000 evra za svakog zaposlenog, što je više od 35 miliona evra iz republičkog budžeta. Fijat je dobio i niz drugih pogodnosti, poput one da im se iz budžeta uplaćuju doprinosi koji se plaćaju za sve zaposlene iz bruto zarada i na teret poslodavca.
 
Damjanović je podsetio da je Ana Brnabić obećala da će problem zaposlenih u Fijatu u Kragujevcu rešiti još u ponedeljak, što je potvrdio i Aleksandar Vučić na jednoj televiziji. S obzirom na to da je ponedeljak prošao, postavlja se pitanje kada je taj ponedeljak u kojem će se rešiti ovi problemi i da li će konačno razgovarati sa italijanskim partnerom na temu štetnog ugovora koji je zaključen u vreme Tadićevog režima.
 
Radikalski kandidat za gradonačelnika podsetio je da je u Srbiji na snazi niz štrajkova koji razobličuju pogubnu ekonomsku politiku finansiranja stranih investitora. Štrajkuju poljoprivrednici, prosvetni radnici, građani nezadovoljni politikom režima prema migrantima. Štrajkuju zaposleni u fabrici vagona iz Kraljeva, zaposleni u Gošinoj fabrici šinskih vozila u Smederevskoj Palanci, zaposleni u firmi Gorenje Valjevo, kao i najnoviji štrajk zaposlenih u Fijatovoj fabrici Krajsler automobili u Kragujevcu.
 
Damjanović je takođe ponovio pitanje Aleksandru Vučiću da li će i kada pokrenuti inicijativu za razrešenje Ane Brnabić zbog skandalozne izjave da će se Srbija, ako bude morala da bira između Evropske unije i Rusije, ako nas budu pritiskali, opredeliti za Evropsku uniju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online