Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
23:10 >> 23:38h
Vestionline, Tanjug A

"Da sam fikus, ikebana, Mirko... Čula sam i nastaviću dalje sa nepopularnim merama"

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da od vlade koju će voditi očekuje, kao i do sada, red, rad, disciplinu i pre svega timski rad.

Tanjug
Spremna ulazi u Skupštinu: Ana Brnabić

Brnabićeva je ukazala da je dobila autoritet od čoveka koji je direktno osvojio podršku 56 odsto građana Srbije.

Ona je, gostujući na televiziji Pink, rekla da je proteklih par dana čula mnogo kritika, podsetivši da je kritike čula i kada je ulazila u vladu.

- Znali smo da će tih kritika biti, bile su kritike da sam fikus, ikebana, Mirko Cvetković, i čula sam i... idemo dalje - poručila je Brnabić. 

Ona je kazala da očekuje fantastičnu saradnju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je, kako je rekla, imala fantastičnu saradnju dok je bila u vladi. 

- Sve što sam čula pre i kada sam ušla u Vladu nije istina. On je mene pustio da vodim ministarstvo kako najbolje znam i umem. Dao mi je pored toga savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije koje je ogromna šansa. Nikada nije pitao šta radim. Jedino što je govorio jeste 2ajde brže, jel ne može brže, trebaju nam rezultati brzo. Zbog toga sam prihvatila poziv - podvukla je mandatarka. 

"Mi ovde gajimo maline, voće i povrće, predrasude jok“

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić istakla je da se neće baviti negativnim pisanjem medija o njoj, već da će se baviti svojim poslom.

- Neću se baviti time već svojim poslom, takve stvari me neće zaustaviti i pomeriti moj fokus sa onoga šta je potrebnno uraditi za Srbiju i iskoristiti ogromnu šansu koju imamo -  poručila je ona gostujući na televiziji Pink, upitana za naslov u kojem se pominje da je predsednik Aleksandar Vučić postavljanjem "Hrvatice i lezbejke“ prevario EU.

Time, kako je kazala, nisu nju uvredili, već najviše EU.

Oni misle da je ljude koji vode EU lako prevariti, konstatovala je Brnabić.

Ona je rekla da je jednim novinama izašla reportaža o mestu pokraj Požege u kojoj joj živi rodbina, gde im je jedan građanin poručio "mi ovde gajimo maline, voće i povrće, predrasude jok“.

- Da li sam ja LGBT, Hrvatica, ne bih dalje o mojim precima. Ne osećam potrebu za tim. Rekla sam sve što imam o svom životu transparentno - podvukla je Brnabić. 

Kazala je da je proteklih dana videla i mnogo gore stvari, da je čula u jednoj emisiji da joj je deda bio ustaša i da je klao Srbe kod Gospića.

- To su stvari gde ne idete lično na mene, već na porodicu - rekla je ona dodajući da je to sve pada u roku službe i da je spremna na to, iako joj nije lako.

On je istakla da je jedan od mitova da je Vučić "mikromenadžer". 

- Ako mislite da on može u svim ministarstvima da kaže šta treba i ko da radi, to je nemoguće. On traži odgovornost, a to ću i ja ako budem premijer - najavila je Brnabić. 

Ona je istakla da se neće mešati u resore, ako nisu strateški važni za Srbiju i obuhvataju više resora, ali da će pratiti dokle se stiglo. 

- Mislim da će najteže biti da imamo timski duh. Na prvoj sednici ću tražiti da imamo timski rad. Ja nemam autoritet kao Vučić, a nisam ga ni zaslužila. Nisam izašla na izbore, nemam svoju stranku, nisam dobila skoro 56 odsto glasova. Meni je autoritet dat od nekog ko je dobio 56 odsto podrške direktno od građana - objasnila je Brnabić. 

Rekla je da će od svojih ministara tražiti apsolutno da poštuju funkciju predsednika Vlade, da rade i odlučuju kao tim. 

- Ja ću kao premijer seći gde treba, i svakako uvek stajati iza odluka Vlade i braniću ih kakve god kritike bile - podvukla je ona.

"Nastaviću sa nepopularnim merama"

Ona je rekla i da od prethodne vlade nasleđuje punu kasu, kao i sređene i stabilne javne finansije i poručila da će biti hrabra i nastaviti da sprovodi mere koje će dalje osigurati budućnost i razvoj Srebije bez obzira da li će one biti popularne. 

- Apsolutno ću biti hrabra i nastaviti sa nepopularnim merama kada su u pitanju finansijska stabilnost i kada je u pitanju budućnost Srbije - rekla je Brnabić. 

Ona smatra da je unekoliko očekuje lakši deo posla jer je novu vladu dočekala mnogo bolja i stabilnija finansijska i ekonomska situacija, za razliku od prethodnih vlade koju je dočekala zemlja blizu bankrota. 

- Ostavljena je puna kasa, stabilnost i sigurnost, disciplina, i tu stabilnost obezebedićemo i dalje - poručila je Brnabić. 

Mandatarka je rekla da građani mogu da očekuju i dalje poovećanje plata i penzija naravno u skladu sa budžetom i bez njegovog ugrožavanja ili na uštrb nastavka smanjenja javnog duga. 

Kako je rekla, u 2018. i 2019. građani će videti u većoj meri efekte tih mera a koje će se ogledati u većem broju radnih mesta, investicijama, povećanju kupovne moći...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online