Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
19:52
Vestionline, Tanjug A

Dačić: Odredili smo ministre, ako bude još jedno mesto...

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS Ivica Dačić rekao je da postoji potreba za osnivanjem dva nova ministarstva i istakao da to nije stvar koalicionih dogovora, bez obzira ko će biti na njihovom čelu, te da će taj predlog veoma brzo dati mandatar za sastav vlade.

Tanjug
O tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar: Ivica Dačić

Dačić je u Novom Sadu, gde je prisustvovao sednici Foruma žena SPS-a, rekao da će nova ministarstva biti korisna za samo funkcionisanje vlade, te da potrebe za njihovim osnivanjem nameću između ostalog i evropske integracije, a to je da oblast zaštite životne sredine, odnosno ekologije, ima svoje ministarstvo.

- Sa druge strane postoji potreba i da evropski poslovi, odnosno evropske integracije i pretpristupni fondovi budu objedinjeni na jednom mestu - rekao je Dačić. 

Po njegovim rečima, o tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar. 

- Mi smo razgovarali o tome sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i mi očekujemo da ćemo imati četiri ili pet članova vlade i očekujemo da će to mandatarka predložiti - kazao je Dačić. 

Podsetio je da su na sednici GO SPS definisana imena budućih ministara iz redova SPS-a, a to su pored Dačića, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić. 

- Ukoliko za ministartvo za ekologiju bude određeno da ministar bude iz Socijalističke partije Srbije, odredićemo još jedno ime - istakao je Dačić i dodao da o tome odlučuje mandatarka, a da oni samo daju predlog. 

Dačić je rekao da SPS učestvuje u vladi i da nema dilemu kako će se odnositi prema novoj vladi. 

- Mi smo deo vlade, veliko nam je zadovoljstvo što je naš zajednički kandidat Aleksandar Vučić pobedio na predsedničkim izborima i nas ne interesuju taktička, kadrovska pitanja, nego nas interesuje našsa strateška saradnja u budućnosti i u tom smislu me raduje da se i SNS, a to je rekla Maja Gojković, opredelio za stratešku, dugoročnu saradnju sa SPS - naveo je Dačić i dodao da su time otvorena vrata za produbljivanje saradnje te dve stranke. 

Kako je ocenio, mnogo je postignuto time što su SNS i SPS imali zajedničkog predsedničkog kandidata. 

- Time je podignut nivo međusobnog poverenja i zajedništva, tako da sva pitanja kadrovske prirode su sporedna - istakao je Dačić i naveo da očekuje da će vlada biti formirana u toku naredne nedelje. 

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će eventualni izostanak podrške Jedinstvene Srbije formiranju nove vlade imati uticaj na odnos unutar koalicije, Dačić je rekao da će o tome još biti razgovora. 

- Čuli ste stavove predsednika JS Dragana Markovića i stavove predsednika Aleksandra Vučića, naravno da bi bilo dobro da svi podrže Vladu Srbije ali, sa druge strane, Dragan Marković je rekao da njegova podrška vladi i Vučiću u smislu zakonodavne aktivnosti nije dovedena u pitanje - naveo je Dačić. 

Na pitanje novinara, Dačić je rekao da Slavica Đukić Dejanović neće biti na čelu ministarstva zdravlja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online