Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.06.2017.
19:16
Vestionline A

"Pritisci sa Zapada bili veliki: Vučić pokazao poniznost"

Vlada Srbije na čelu sa premijerom Anom Brnabić, koju je predložio predsednik Aleksandar Vučić, biće još prozapadnija nego prethodna – izjavio je za "RIA Novosti" predsednik opozicione parlamentarne Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Tanjug
Još da vidi kakav sastav vlade će predložiti mandatar: Vojislav šešelj

Predsednik države i lider vodeće Srpske napredne stranke (SNS) Vučić u četvrtak je predložio Anu Brnabić, koja ima reputaciju prozapadnog političara, za mandatara za sastav nove vlade, što mora biti potvrđeno glasanjem u Skupštini, čije zasedanje se očekuje tokom naredne nedelje.

- Želim još da vidim kakav sastav vlade će predložiti mandatar, ali očigledno je da će naredna vlada imati još više prozapadni karakter nego dosadašnja - rekao je Šešelj.

Prema rečima ovog opozicionog lidera, u sredu se u Beogradu "nije slučajno pojavio" predsednik Bundestaga Norbert Lamert. Srbiju su u poslednje  vreme posetili i neki drugi evropski zvaničnici.

- Ispostavilo se da su, bez sumnje, pritisci bili veliki, a Vučić je pokazao poniznost. Ja sam lično očekivao da će on nakon pobede na predsedničkim izborima pokazati odlučnost i inicijativu, na primer, da će predstavnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dati diplomatski imunitet, ali to se još uvek nije desilo i još uvek čekamo na to. Plašim se da će Rusija u nekom trenutku izgubiti strpljenje zbog ponašanja srpskih vlasti - izjavio je lider SRS.

Šešelj je istakao da će kandidat za premijera nakon glasanja u Skupštini postati "puki instrument u Vučećevim rukama", što je po njegovom mišljenju nepobitna činjenica. Ovaj opozicioni političar pretpostavio je da bi čak i kandidat "orijentisan ka Rusiji" pod trenutnim okolnostima postao "Vučićeva marioneta".

- To što je on uradio nije dobro za Srbiju, a uskoro će, ubeđen sam, biti loše i po njega, jer ne može stalno sedeti na dve stolice... Mi ćemo glasati protiv kandidata - rezimirao je lider srpskih radikala.

Predstavljajući novog kandidata za premijera u četvrtak, Vučić je rekao da zlonamernici uvek nađu razlog za kritiku. On je takođe rekao da je naložio kandidatu za premijera i njegovom budućem kabinetu minisatra da ojačaju odnose sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama na putu ka članstvu u EU.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online