Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.06.2017.
20:26
Vestionline, Tanjug A

"Građanka Srbije Atifete Jahjaga nije ni pokušala da sa Kosova dođe u Beograd"

"Građanka Atifete Jahjaga ni u četvrtak ni u petaknije pokušala da sa područja AP KiM uđe u centralnu Srbiju", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom navoda da vlasti Srbije nisu omogućile bivšoj kosovskoj predsednici da danas prisustvuje promociji njene knjige u Beogradu.

EPA/STR
Neidentifikovana muška osoba sa Kosova se raspitivala o Atifete Jahjagi

U saopštenju, Kancelarija za KiM je navela da ne želi da polemiše sa "intuitivnim procenama pojedinaca da Atifeti Jahjagi, građanki Republike Srbije sa prebivalištem na području AP KiM, ne bi bilo dozvoljeno da sa područja Pokrajine uđe na područje centralne Srbije da je to pokušala na nekom od administrativnih prelaza".

Kancelarija je, naime, saopštila, da je dužna da javnost obavesti o okolnostima vezanim za njenu nerealizovanu posetu, navodeći da se Jahjaga nije pojavila na administrativnom prelazu Merdare, ali da se sa teritorije AP KiM juče pojavila neidentifikovana muška osoba u civilu, opremljena sredstvima veze, koja se kod pripadnika MUP Srbije raspitivala o detaljima posete.

- Radnici policije na administrativnom prelazu su, sledeći bezbednosne procedure, odmah obavestili pretpostavljene o ovom pokušaju narušavanja bezbednosti gospođe Jahjage - dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM je podsetila da su privremene institucije samouprave u Prištini u proteklih nekoliko meseci u više navrata, suprotno Sporazumu o posetama zvaničnika i bez ikakvog osnova, onemogućile boravak građanima i zvaničnicima Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Bez obzira na ta jednostrana kršenja aranžmana dogovorenog u Briselu, Beograd će nastaviti da dosledno sprovodi Sporazum o posetama zvaničnika i sve ostale sporazume - ističe se u saopštenju.

Kancelarija navodi da je važno naglasiti da, za razliku od Beograda, koji slobodu kretanja garantuje svim građanima i građankama sa KiM, Priština jednostrano i bez ikakvog osnova to pravo uskraćuje velikom broju ljudi.

Dodaje da Priština to čini, jer ne priznaje lične karte izdate od strane izmeštenih policijskih uprava sa KiM, pasoše Republike Srbije sa oznakom Koordinacione uprave za KiM Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao ni srpske vozačke dozvole građana koji žive na KiM.
   

POVEZANE VESTI

Petak 02.06.2017. 20:35
Veoma veoma mi je žao što ova gradjanka Srbije ne dolazi u Beograd.Znam da Beograd jako jako pati zbog toga.Žao mi je ožalošćenog Beograda.Dali je i vama žao?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online