Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.04.2017.
12:04
Vestionline A

Skupština Beograda: Božović mahao fantomkom, Nikodijević mu oduzeo reč

Šefu odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Beograda Balši Božoviću oduzeta je reč na današnjoj sednici skupštine glavnog grada dok je obrazlagao zahtev za utvrđivanje činjenica i odgovornosti za rušenje zgrada u četvrti Savamala pre godinu dana.

www.mc.rs
Balša Božović (Foto: Arhiva)

Božović je tokom obrazlaganja zahteva za skupštinskom govornicom iz džepa izvukao fantomku i rekao da će ona ostati simbol Beograda zbog nerešavanja slučaja rušenja objekata u Savamali 24. aprila prošle godine.

Božović je na početku sednice zatražio da se vrh gradske vlasti izjasni ko je, kada i na koji način organizovao, pripremao i rušio objekte u Hercegovačkoj ulici. On je rekao da je to sve rezultiralo sramnim ponašanjem tužilaštva, policije i vrha gradske vlasti.

- Posebno je zabrinjavajuće što je brisanje iz katastra učinjeno mnogo ranije, što govori da su republički organi umešani u ovo krivično delo - rekao je Božović i dodao da je akcija sprovedena koordinisano i bahato.

Prema njegovim rečima, loše je što se taj slučaj rešava na ulicama - protestima građana, a ne rešavaju ga institucije. Božović je kazao da aktuelna, naprednjačka, gradska vlast izgubila legitimitet.

Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević izrekao je prvo Božoviću opomenu. Zatim mu je izrekao i drugu opomenu, "zato što pravi performans", i naložio mu da napusti govornicu.

- Molim vas da svoj odevni predmet vratite u džep i napustite govornicu - rekao je Nikodijević.

Odbornici su odbacili predlog da se zahtev odborničke grupe Demokratske stranke uvrsti u dnevni red sednice.

U noći posle parlamentarnih izbora u Srbiji, 24. i 25. aprila 2016. godine, u Hercegovačkoj ulici u Beogradu maskirani ljudi su bagerima porušili nekoliko objekata, maltretirali i vezivali ljude i oduzimali im mobilne telefone.

Građani su pozivali policiju, ali ona nije došla. Istraga tog slučaja tapka od tada u mestu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je juna 2016. rekao da "iza toga stoje najviši organi u Beogradu", dok je bivša supruga gradonačelnika Beograda, Marija Mali u intervjuu "Mreži za istraživanje kriminala i korupcije" (KRIK) rekla da je Siniša Mali organizovao rušenje u Hercegovačkoj ulici, u Savamali.

Vučić je polovinom februara rekao da je "vrlo teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu" - gradonačelnika, ali i da neće da "učestvuje u hajkama i harangama.., To ćemo da radimo onda kada mi mislimo da je vreme za to".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online