Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.04.2017.
22:16
Vestionline, Sputniknews.com A

Šta Lazanski kaže: Da li će zaratiti Rusija i Amerika?

"Tramp je išao kockarski kada je odlučio da bombarduje Siriju, rizikovao je i kratkoročno dobio. Što se tiče poteza Moskve, oni će pažljivo odmeriti šta će da rade", kaže za "Sputnjik" vojni komentator Miroslav Lazanski.

A. Čukić
Memorandum o sprečavanju incidenata je jedan deklarativan potez: Miroslav Lazanski

- Iskreno rečeno, pre deset dana niko nije mogao da očekuje ovo od Trampa, pošto je on rekao da sa Bašarom al Asadom treba sarađivati i da više nije aktuelan njegov odlazak sa vlasti, kao i da ga treba podržati u borbi protiv Islamske države. Ovo je Trampu dobar potez da skrene pažnju sa istraga koje se u Americi vode protiv njega i njegovog okruženja, ali bilo je indicija da se nešto sprema. Osim toga, on je posle hemijskog napada rekao da je pređena crvena linija - kaže Lazanski.

Lazanski ipak ukazuje da je u pitanju ograničeni udar, da je gađan samo aerodrom sa kojeg je navodno Vojska Sirije izvršila hemijski napad. Od 59 krstarećih raketa navodno su 23 stigle na cilj, a ostale su oborene.

Kada je reč o potezima Rusije, Lazanski smatra da Moskva nije htela da rizikuje kako ne bi došlo do daljeg proširenja konflikta i zaoštravanja. On dodaje i da je bivši američki predsednik Barak Obama sada ispao mirotvorac u odnosu na aktuelnog predsednika Trampa. Obama se nije usudio na isti korak kada je bio u pitanju hemijski udar po određenim ciljevima u Siriji, ali je tada Rusija reagovala šaljući sisteme S-400 i S-300, podseća sagovornik "Sputnjika".

- Tramp je pre svega gledao svoj interes. On jeste kratkoročno dobio ovde, ali videćemo dugoročno kako će to ići - kaže Lazanski.

Na pitanje šta misli o odluci Rusije da suspenduje Memorandum o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju letova, Lazanski kaže da je to više jedan deklarativan potez.

- Svi ti avioni imaju radare. Oni će se videti kad su na nebu i niko nije lud da ide u operaciju, a da rizikuje susret sa protivničkom avijacijom. Ne verujem da će doći do nekog namernog obaranja, tako da je ovo više kao neka vrsta upozorenja - kaže Lazanski.

Govoreći o budućim odnosima Moskve i Vašingtona posle ovakve Trampove odluke, Lazanski je rekao da ni Rusija ni SAD neće rizikovati međusobni rat zbog Sirije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online