Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.03.2017.
08:59
Tanjug, Vestionline A

Ajmo Srpkinje, zaštitite obraz Vojske: Više devojčica u gimnaziji nego dečaka!

Posle ozbiljnog urušavanja moći Vojske Srbije proteklih decenija, uz poslednje pokušaje Vlade da se ista osavremeni i ojača, dolazi i podatak da ne ide rado Srbin u vojnike, nego rado ide Srpkinja u vojnike! Naime, prema podacima sa upravo završenog konkursa za upis u Vojnu gimnaziju, broj mladih dama koje su konkurisale premašio je broj pripadnika jačeg pola.

M. Karović
Red je da probamo, možda svet bude bolji ako obrnemo uloge - ženama puške, muškarcima varjače

- Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je završen - tradicionalno, vladalo je veliko interesovanje dečaka i devojčica za tu školu i na jedno mesto prijavilo se devet kandidata. Prvi put na konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju prijavilo se više devojčica nego dečaka - rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić, za RTS, dodavši da konkurski za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA traju do kraja marta.

Krivokapić je objasnio da su razlog za tradicionalno veliko interesovanje za Vojnu gimnaziju ljubav prema uniformi, vojničkoj profersiji, odbrani zemlje, a da je dominantan motiv za one koji upisuju Vojnu akademiju i Medicinski fakultet sigurno radno mesto i mogućnost daljeg usavršavanja.

Govoreći o obeležavanju godišnjice NATO agresije, portparol Ministarstva i VS je rekao da će Vojska Srbije učestvovati u svim državnim programima i podsetio da je tokom NATO bombardovanja stradalo više od 1.000 policajaca i vojnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.03.2017. 10:51
dugoo sam u voojsci, uz OGROMNO postovanje zena, volim ih vise nego hleba da jedem najiskrenije.. ali verujte mi na rec ljudi, kad su zene pocele masovno da dolaze u vojsku srbije, to je takvo rasulo po vodovima pocelo da je to strasno..jer ako mi kao npr odeljenje, imamo taj i taj zadatak, gde se zahteva trcanje, preciznost, snalazljivost, i pri tome imamo jednu do dve zene u odelenju, pa znate li na sta to lici?? cirkus, em ne moze da nas isprati u prebacivanju i trcanju, em joj visi oprema i uniforma, em pada i saplice se, i kad dodje do tacke gde se mora pucati ona jadna se onesvescuje..pada slem preko oci, itd itd, u pitanju je odelenjsko bojevo gadjanje.. uz svo postovanje zena, realno, nisu stvorene od boga za ratnike, jednostavno nisu za to.. A rasturanje brakova oficira i podoficira i sopstvene razvode ,, to necu da pominjem, spanska sapunica. Eto sutuacije u mom bataljonu uglednom na jugu srbije. Opet kazem, volim zene, da me neko ne shvati pogresno. Verujte, vojska nam je daleko nesposobnija zbog toga, plus ovi momci mladji, pa bre kao da su pravljeni od svile..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online