Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.03.2017.
08:45
sputniknews.com, Vestionline A

Kad se slomi kičma američkom imperijalizmu, nestaće i tzv. "država Kosovo"

"Čim se bude slomila kičma američkom imperijalizmu, survaće se kao zgrada od kartona i država Kosovo. A ono što su učinili na Kosmetu, Albanci se spremaju da učine i u Makedoniji, Crnoj Gori i Grčkoj. Oni se enormno množe, pa i milom i silom asimiluju druge", tvrdi počasni član Akademije nauka Kaplan Burović, svetski priznati albanolog.

Tanjug/AP
Bez pomoći Amerike, nema "nezavisnog Kosova" (Foto: Arhiva)

Indoktrinirani falsifikovanom istorijom

Burović je autor 103 knjige, kao i poznate poeme "Bojana", zbog koje je bio uhapšen 4. marta 1959. Zbog svojih stavova skoro 43 godine je proveo po albanskim zatvorima. Akademik Burović danas živi u Ženevi.

- Današnja Albanija, međunarodno priznata 1913. godine jeste "Velika Albanija" koju je albanska feudo-buržuazija nastojala da proširi i dalje to nastoji. U sastav te aktuelne i međunarodno priznate Albanije ušle su 1913. godine srpsko-crnogorske, makedonske, grčke i vlaške teritorije, koje čine njen veći deo - objašnjava Burović i dodaje:

- Kada je Albanija priznata za nezavisnu državu, imala je svega oko 1.000.000 stanovnika, od kojih skoro polovina nisu bili Albanci. Osporavajući im i elementarna nacionalna prava, pa i pravo da da izjave svoju nacionalnost, Albanci su vršili prisilnu albanizaciju bez presedana u istoriji čovečanstva i vrše je i dalje.

Albanci su uvek bili mač turskih okupatora

- Indoktrinirani svojom falsifikovanom istorijom i muslimanskim fundamentalizmom, Albanci su postali najagresivniji element na Balkanu. Od davnina su bili isukani mač turskih okupatora. Kao muslimanski fanatici predstavljali su najveću opasnost za mir i ravnotežu Balkana i predstavljaju je i danas - kaže ovaj albanolog.

- Albanci sa Kosova i Metohije stvorili su, uz pomoć Zapada, drugu albansku državu na Balkanu. U Makedoniji se dešava nešto slično. U Crnoj Gori se govori o albanskoj autonomiji već godinama, jug Srbije traži takođe autonomiju... Ja sam svojevremeno istakao da su Albanci uzurpirali vlast ove države i ne da je tretiraju kao samo svoju, već je tretiraju i kao pokrajinu Albanije - smatra Burović.

- Pa i manifestacije na Kosmetu su isključivo albanske. Širom Kosmeta se govori i piše da se oni spremaju da ovu oblast prisajedine Albaniji. Ono što su učinili na Kosmetu, Albanci se spremaju da učine i u Makedoniji, Crnoj Gori i Grčkoj. Ako im se dozvoli, oni će to učiniti i sa Evropom!

Nezavisno Kosovo je privremeni proizvod američkog imperijalizma. Čim se bude slomila kičma tom imperijalizmu, i "država Kosovo" će se survati kao zgrada od kartona, jer će Amerikanci povući svoje vojne baze pred kukama i motikama pobunjenih naroda - zaključuje Burović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online