Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 27.12.2016.
14:38
Tanjug, Vestionline A

Dačić: Strane diplomate da ne dele Srbiji lekcije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u utorak stranim diplomatama u Beogradu da ne "treba Srbiji da dele lekcije i da se mešaju u politiku naše zemlje".

Tanjug
Ivica Dačić osuđuje ukrajinsko mešanje u srspku politiku

Ministar Dačić je, povodom izjave ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandrovica da je Srbija glasajući protiv rezolucije o Krimu "pucala sebi u noge", rekao da nije siguran da bi oni koji su glasali za predlog rezolucije o Krimu tako glasali i da je reč o Kosovu.

- Skinuću kapu svima onima koji su glasali protiv Rusije oko Krima, ukoliko napišu tako o Kosovu kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije - poručio je Dačić.

Kaže i da bi i Srbija mogla da ima određene primedbe na glasanje Ukrajine.

Ministar je ponovio i da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

- Srbija nije glasala za rezoluciju o stanju ljudskih prava na Krimu zbog izuzetno oštro intoniranog teksta te rezolucija koja na najbezobzirniji način napada Rusiju - zaključio je on.

    

POVEZANE VESTI

Utorak 27.12.2016. 17:47
Prvi – 11. oktobra 2016. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije, šef poslaničkog kluba Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je ispred svoje stranke, Narodnoj skupštini, predložio rezoluciju o “Srbiji i Kosovu“, kojom je podrazumevano priznavanje državnosti terorističkoj “Kosovi“, samoproglašenoj na teritoriji južne srpske autonomne pokrajine. Drugi primer – 18. oktobra tekuće 2016. godine, Radio-televizija Srbije (“Javni servis evropske Srbije“) na udarnom mestu svog internet portala objavila je ilustraciju mape Srbije bez ucrtane Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.
Utorak 27.12.2016. 17:48
Odmah nakon toga, albanski džihadisti su taj događaj na društvenim mrežama prikazivali sa oduševljenjem uz komentare kako je u pitanju evidentan dokaz da se i zvanična Srbija odriče svoje pokrajine. Direktor centralne državne informativne kuće Dragan Bujošević do sada nije pozvan na odgovornost zbog ovog podmuklog gafa.Nažalost, postoji bojazan da organizovana agentura od uticaja i danas nanosi veliku štetu nacionalnim interesima Srbije, i srpskom narodu u celini, u svim srpskim zemljama. Njeno ispoljavanje je evidentno u mnogim oblastima, a težišno je usmereno na stvaranje utiska u srpskoj javnosti o neizbežnoj potrebi što skorijeg priznavanja terorističke države na srpskoj teritoriji Kosmeta, ali i predaju Republike Srpske islamistima iz muslimansko-hrvatske federacije BiH.
Utorak 27.12.2016. 17:48
Bez organizovane sveobuhvatne akcije, koja podrazumeva zajedničko angažovanje političkog rukovodstva, nadležnih institucija, prave intelektualne elite i građana, agentura od uticaja će imati mogućnost da nastavi svoj subverzivni rad nanoseći nemerljivu štetu Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online