Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.12.2016.
10:26
sputniknews.com A

EU traži od Srbije da izda Rusiju, kao Crna Gora

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako hoće u Uniju i da se ponaša kao Crna Gora koja je izdala Rusiju, iako joj ona nije učinila ništa loše.

Tanjug
Sergej Lavrov: Političari treba da jačaju međusobno razumevanje, a ne da nekoga glasno optužuju

- Ako EU hoće na taj način da stiče prijatelje, onda se to zove družiti se protiv nekog, iako smo mi oduvek smatrali da se treba družiti sa nekim. Tako postupamo i sa našim balkanskim prijateljima - rekao je Lavrov za "Sputnjik".

On je podsetio da Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu EU smatra špijunskim gnezdom i pretnjom za bezbednost, a ćuti o tome da je tokom njegovog postojanja očišćeno od mina više od četiri miliona metara kvadratnih, te da je taj centar pružao pomoć u gašenju požara na jugu Evrope, uključujući zemlje EU.

Evropo, ako ne vidiš "veliku Albanije", onda si ćorava

Lavrov je naveo i da je čuo za projekat albanskih opština, koji bi obuhvatao Albaniju, samoproglašeno Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i Preševsku dolinu i koji ima veoma negativnu konotaciju.

- Ako misle da se iza toga ne nazire stara ideja "velike Albanije", onda naše kolege iz EU treba da budu dalekovidnije - rekao je Lavrov.

Komentarišući izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da "Moskva preko Beograda hoće da isprovocira nove konflikte u regionu", Lavrov je rekao da mu je čudno da čuje takve reči od lidera države sa kojom Rusija hoće da ima prijateljske odnose, kao i sa svim državama na Balkanu i evropskom kontinentu.

- Ako predsednica ima konkretne činjenice koje potvrđuju te izjave, spremni smo da sa njom te činjenice razmotrimo - poručio je Lavrov, navodeći da poznaje Kitarovićevu i da sa njom čak ima normalnu saradnju još iz vremena kad je bila ministar spoljnih poslova Hrvatske.

Lavrov je istakao da su političari dužni da grade odnose poverenja, da jačaju međusobno razumevanje, dijalogom razjašnjavaju bilo kakve sumnje, a ne da nekog glasno optužuju.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2016. 11:30
oni koji su nas izneverili, ubijali, terali u ekonomsku propast, koji nas ucenjuju, koji nas lažu , koji su nas pljuvali i ocrnili u njihovim medijama...traže od nas da izdamo i izolujemo one koji ,sve navedeno nikada, nisu nam radili....Bestidnost im je neograničena !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online