Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 12.12.2016.
08:48 >> 14:16h
Tanjug, Vestionline A

Lavrov stigao u Srbiju: Dočekao ga Dačić

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je u ponedeljak u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima, dok će sutra prisustvovati sastanku Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Tanjug
Stiže u Srbiju: Sergej Lavrov

Lavrova je po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

Tanjug
Dačić, Lavrov i ambasadori

Dočeku Sergeja Lavrova pored Ivice Dačića prisustvovali su i ambasadori Rusije u Beogradu i Srbije u Moskvi Aleksandar Čepurin i Slavenko Terzić.

Sergej Lavrov se potom sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Premijer je poželeo Lavrovu dobrodošlicu na ruskom jeziku.

Lavrov preneo Vučiću pozdrav od predsednika Vladimira Putina.

- Cenimo Vaš napor za razvoj odnosa sa Rusijom i cenimo sve što radite za našu međudržavnu saradnju - rekao je Lavrov Vučiću.

Tanjug
Na sastanku sa Lavrovim

Sastanku Vučića i Lavrova prisustvuju i ministri Ivica Dačić, Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, ruski ambasador Aleksandar Čepurin, ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić i članovi ruske delegacije.

Posle premijera, Lavrov se sastao i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji mu uručioOrden srpske zastave prvog stepena.

Lavrov će u utorak prisustvovati sastanku Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Očekuje se da će Lavrov sa zvaničnicima Srbije razgovarati pre svega o bilateralnim odnosima ali i razmeniti mišljenje o regionalnim pitanjima i globalnoj situaciji u svetu.

Na prvom mestu se očekuju sastanci sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon razgovora sa Nikolićem i Vučićem, Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položiće vence na groblje Oslobodilaca Beograda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov će se popodne u Palati Srbije sastati sa Dačićem posle čega su predviđene izjave za medije dvojice ministara, navodi se u saopštenju.

Šef ruske diplomatije će u utorak prisustvovati ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju kojoj Srbija predsedava, na kome će biti predstavnici 12 zemalja, kao i pet ministara spoljnih poslova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2016. 16:31
Američki kongresmen Majk Tarner jako se pre neki dan uznemirio u Podgorici. Preneli svi mediji u regionu. Kongresmen je mirno šetao Podgoricom, ili se vozio automobilom, to nije razjašnjeno, sve dok njegove pravedne američke oči nisu ugledale bilbord ispisan ćirilicom – „Djecu ti nećemo oprostiti“. Sad, da li kongresmen zna srpski i ćirilicu, ili su mu poruku preveli saveznici iz Podgorice, ne zna se, zna se da ga je jako uznemirila. Pošto se uznemirio kongresmen, uznemirili su se i mnogi od Podgorice do Beograda, i dalje. Strah ih uhvatio. Jer, nije mala stvar kad se uznemiri kongresmen, i to američki, koji se svojim prijateljima i saveznicima u Podgorici odmah požalio na bilbord, na poruku da neki ljudi, njemu i njegovima iz NATO alijanse, ne mogu oprostiti decu koju im je pakt pob,io. Tražio čovek zaštitu. Nije javljeno da li je specijalnim telefonom pozvao bazu u Avijanu, odakle su nas najviše bombardovali, da opet pošalju jedan F-16 ili barem „tomahavk“. I da sravne sa zemljom bilbord sa uznemiravajućom porukom. Amerikanci to tako rade! Duševni su to ljudi, ti američki kongresmeni. Duša im je tanana da ih uznemiri i bilbord. Boluju od osećaja empatije, odnosno saosećanja, pravde i pravičnosti, da ih uzbudi i samo pominjanje dece. Činjenica da su decu pobili, i to sa predumišljajem, e, to su malo zaboravili! Uradili su to iz najbolje namere! Sad ih boli što mi to ne shvatamo, što su neki među nama toliko naopaki da ne vole američke bombe sa uranijomom, koji je na našim prostorima postao lekovit, jer se od njega samo umire. Ub,ijena deca i narod nisu više važni. Imaju toliko tanana osećanja, ti kongresmeni, da danima posle sede u Kongresu u Vašingtonu i pate. Čude se kako negde postoje neki ljudi, u nekom narodu, koji im nisu zahvalni na osiromašenom uranijumu kojima su taj narod zasipali. Zgranuti kongresmen Tarner, uveren da Amerika svuda i uvek, seje samo dobro, čak i u vidu bombi, izjavio je još kako je uveren da takve poruke, kakve je video u Podgorici, nikako nisu postavili „lokalni ljudi“, Njegoševi potomci, nego su one produkt ilegalno finansiranih napora kojima se podriva podrška Crnogoraca da se priključe njegovoj Alijansi. Američki kongresmen vratio se posle u Vašington ali, verovatno, i dalje sedi u Kongresu i pati zbog bilborda u Podgorici. Sad ga boli duša! Pati i ništa ne jede iako su mu saveznici u glavnom gradu Crne Gore objasnili da takve poruke ne piše, i da takve poruke ne padaju na pamet nikome u državi između Durmitora i mora, nego su produkt ilegalaca, restlovi državnog udara. Sve džaba, kongresmen Tarner pati, jer želi da njega, sve kongresmene, sve Amerikance, čak i kad bombe nose i bacaju vole svi u svetu. A duša? Od nje je ostalo ništa! Nama je važnije što se jedan kongresmen uznemirio, od sve one pob,ijene dece. Ako mi zaboravljamo, bilbordi pamte. Jeste li vi normalni, kako da vam decu oprostimo? (Zoran Šaponjić / Iskra)
Ponedeljak 12.12.2016. 14:12
ЖИВЕЛА братска Русија и Путин !!! Живело Православље !!! Бања Лука = Москва = Београд !!!
Ponedeljak 12.12.2016. 17:08
Живела братска Русија и Путин !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online