Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.11.2016.
17:29
Tanjug A

Martinović: Pretili su mi, vređali mene, Vučića i SNS

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović izjavio je da se poslanici opozicije na sednici tog odbora nisu javljali za reč na predviđeni način. On je naveo da su mu ti poslanici stalno dobacivali, vređali ga i psovali mu majku i oca koji je preminuo pre nekoliko godina.

Tanjug
U Skupštini ne može bez haosa: Aleksandar Martinović

Martinović je optužio poslanike opozicije da u nedostatku argumenata žele da izazovu haos u skupštini, a u širem kontekstu političku destabilizaciju i naglasio da SNS to neće dopustiti.

- Žalosno je što se ovo dešava. Krivica nije na SNS, krivica nije na članovim odbora SPS, krivica je na onima koji u nedostatku argumenata pokušavaju pretnjama da izazovu haos u skupštini i u širem kontekstu političku destabilizaciju - rekao je Martinović novinarima.

Nisam smeo da dozvolim...

Komentarišući današnju sednicu Administrativnog odbora na kojoj su kažnjeni poslanici opozicije Martinović je rekao da su "oni koji su napravili incident i naneli štetu državi na sednici Odbora za evropske integracije, pokušali to isto da urade na sednici Administrativnog odbora, i da on to nije mogao da dozvoli".

- Za danas sam zakazao sednicu Administrativnog odbora, prva tačka je bila najvažnija, to je usvajanje skupstinskog budžeta za 2017. godnu, na sednici su se pojavili gotovo svi lideri takozvane opozicije Saša Radulović, Boško Obradović, Nemanja Šarović, Milorad Mirčić, Aleksandra Jerkov...i od samog početka je bilo jasno da njih ne zanima rasprava o tačkama dnevnog reda - rekao je on.

Martinović je rekao da se nisu javljali za reč na način koji je predviđen poslovnikom.

- Za reč se javlja tako što se elektronski prijavljuje, oni su vređali, dobacivali, neki su mi od njih pretili batinama, drugi su mi psovali oca koji je umro pre nekoliko godina i majku, nazivali me raznoraznim pogrdnim imenima, vređali SNS i predsednika Aleksandra Vučića - dodao je Martinović.

Urušavaju kredibilitet Skupštine

Komentarišući konferenciju opozicije, Martinović je rekao da predstavnike DS, DJB, Dveri, SRS i LSV spaja pokušaj da uruše kredibilitet i dostojanstvo skupštine, i da se unese nemir među građane Srbije.

- Da se izvrši potpuna politička destabilizacija države - smatra Martinović i dodaje da te stranke opozicije spaja i "ogromna količina mržnje i netrpeljivosti prema SNS i Vladi Srbije".

Očigledno je, kaže Martinović, da su za neke od njih počeli već predsednički izbori, odnosno kampanja za izbore i da misle da će glasove naroda prikupiti tako što će u u skupštini da sprovode političko nasilje.

Politička destabilizacija

Na pitanje kada će biti održana nova sednica Administrativnog odbora, Martinović je odgovorio da će se to dogoditi kada bude bilo dovoljno tačaka da se o njima odlučuje.

Kako je objasnio pokušao je da situaciju drži pod kontrolom i da ne dođe "do fizičkog nasilja što su oni očigledno".

Očigledno da je to strategija takozvane opozicije koja nikakvih političkih i ekonomskih argumenata nema, sem da se služi jezikom ulice, vređanjem, pokušajima izazivanja incidenata u parlamentu, dodao je.

Prema njegovim rečima sve ima i širi kontekst.

- Namera im je da izazovu političku destabilizaciju u državi, u situaciji kad zemlji ide na bolje u ekonomskom smislu, kad smo konsolidovali javne finansije i kada je premijer Vučić pokazao da jednom pravom ekonomskom politikom zemlja ipak može da se izvuče iz krize, da ima ekonomski rast i da za nekoliko godina stanemo u red najrazvijenih država u ovom delu Evrope - poručio je Martinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online