Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.11.2016.
18:43
Vestionline A

Vojska Srbije postala deo borbenih snaga EU!

U Briselu je u utorak potpisana nota o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije "Helbrok".

mod.gov.rs
Srbija u borbenoj grupi "Helbrok" Evropske unije

Notu su, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, potpisali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i njegov grčki kolega admiral Evangelos Apostolakis.

Ministarstvo odbrane iskazalo je spremnost da u borbenoj grupi "Helbrok" učestvuje sa vodom vojne policije, timom za civilno-vojnu saradnju i sa do pet štabnih oficira u komandi snaga borbene grupe.

Nota će stupiti na snagu kada je potpišu predstavnici država učesnica ove borbene grupe, koju predvodi Grčka, i u čijem sastavu su pripadnici vojski Bugarske, Kipra, Rumunije i Ukrajine.General Diković je istakao da je potpisivanjem note omogućeno punopravno uključenje snaga Vojske Srbije u ovu borbenu grupu, što ujedno predstavlja još jednu potvrdu privrženosti Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je u Briselu učestvovao na panelu "Misije za obuku i savetodavne misije" održanom u okviru sastanka Vojnog komiteta Evropske unije.

Na panelu su učešće uzeli i načelnici generalštabova Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Malija, Mjanmara i Crne Gore, kao i komandant Afričke komande Oružanih snaga SAD.

Nakon panela, general Diković je sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a generalom Petrom Pavelom razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, a sastao se i sa glavnokomandujućim Armije Mjanmara starijim generalom Min Aun Hlainom i general-majorom Robertom Magauanom, komandantom operacije Atalanta, u kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2016. 04:16
Srbija mora da bude deo sveta , a NE Rusije !!! Rusija je sama i izolovana , Rusija NIJE deo sveta i deo svetske civilizacije !!! ZNACI - uvesti "debele" sankcije ignorisanoj , izolovanoj i NE civilizovanoj Rusiji !!!
Sreda 09.11.2016. 04:17
Sve ce Rusija NA KRAJU izgubbiti , ama bas sve - sto jednu drzavu cini drzavom !!! Jedno je sigurno , Rusija na celu sa Putinom , nastavlja delo Ivana Groznog gde "komsija" proklinje sudbinu da deli granicu sa takvim zlotvorom . Putin je krenuo stopama Groznog i nemilosrdno krade tudje zemlje tj. teritorije !? Da li je Rusija "toliko mala" da joj potrebno jos TUDJEG !!! ??? Od nastanka (Kijevske) Rusije - nezasicena , halapljiva , nezajazljiva ... sve do Urala i "preko" ... uzurpirala i okupirala tj. pokrala ... pola Azije !!! Danas Rusiju krase ratovi i okupacija "brace" Gruzina i "najbratskijih" Ukrajinaca - samo zbog parceta i to TUDJE zemlje !!! ??? Zato i jesu najomrazenija nacija planete - i to van konkurencije (nemaju ni jednog saveznika ti belosvetski otpadnici i ZEMLJOKRADICE) !!! Od Kalinjingrada (Königsberg) preko Transnistrije , Juzne Osetije , Abhazije , Krima , Luganska , Donjecka ...do Kurilskih ostrva (Japan) sve sam "RATNI PLEN" pracen mrznjom svojih najblizih "komsija" . (Bice na kraju "oteto prokleto") . Niko ko se granici sa Rusijom nije sretan zbog toga . Svaki komsija bi da digne ZID prema Rusiji .Ne prezaju ni od bratskih naroda (danas listom NEPRIJATELJI) ... Rusija je inkubator ZLA - to ZLO covecanstva ne moze drugacije . To zlo seje zlo samo zbog jos vise TUDJEG !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online