Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.10.2016.
22:40
Tanjug A

Rijaliti Skupština: Od "Benija Hila" do sankcija Rusiji

Premijer Vučić završio je odgovaranje na poslanička pitanja u Skupštini, a sam kraj je obeležio verbalni duel s liderom "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.

Tanjug
Nisu svi dobili šansu da postave pitanje premijeru: Aleksandar Vučić 

Poslanici tog pokreta su tokom sednice često aplaudirali dok je Vučić govorio i dobacivali, a Radulović je u jednom momentu prišao i poslaniku Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću, kome je premijer odgovarao na pitanja.

Sukob sa Radulovićem

- Vi što stojite, nepristojno se smejete i dobacujete i besmislenim aplauzima prekidate, slobodno sedite i nemojte da vičete - obratio im se premijer Vučić, a predsednica parlamenta Maja Gojković dodala: "Možete i da igrate, ali samo malo tiše". 

Vučić je Raduloviću rekao da bi trebalo da sa njim na duel izađe Slavica Đukić Dejanović, ali da tema ne bude demografija, o kojoj je u parlamentu govorila - "Verujte mi". 

Nisu došli na red

Poslanici su većinom imali pitanja za predsednika Vlade, ali nisu svi došli na red da ih postave. Za to su uskraćeni ostali poslanici DS, Dosta je bilo, SRS, Dveri, SPS i SNS. Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je za premijera pripremio deset pitanja i jedno bonus pitanje.

On je optužio Radulovića da namerno "pravi cirkus" u Skupštini i da odugovlači, kako ne bi omogućio radikalima i drugim poslaničkim grupama da postave pitanje. 

Vučić je zatim poslanicima ispričao "jedan od marifetluka Radulović koji je za nekoliko meseci ministrovanja promenio pet vozača". 

- Kada bi mu vozač kada ga vidi rekao: "Dobar dan!", Radulović bi uključio mobilni telefon i rekao sekretarici: "Kaži ovom čoveku pored mene dobar dan" - ispričao je Vučić smejući se. 

Premijerovi monolozi

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) ocenio je da je u Skupštini Srbije, dok je premijer Aleksandra Vučić odgovarao na pitanja poslanika, napravljena farsa tokom koje su gušene osnovne slobode poslanika. 

- Predsednica parlamenta dozvoljavala je Vučiću da drži monologe govoreći ni o čemu - rekao je Radulović. 

On je kazao da je Vučić vređao poslanika i rekao da im je i dobacivao, iako pritom "nije bio vređan", a da je Maja Gojković kršila Poslovnik jer to nije sprečila. 

- Imali smo gušenje slobode govora poslanika u parlamentu - rekao je predsednik DJB. 

Radulović je napomenuo da premijeru nije postavljeno "nijedno ozbiljno pitanje". 

Na primedbe iz sale da prolazi vreme i da neki poslanici neće moći da postave pitanje predstavnicima vlade, Gojkovićeva je rekla da je to pitanje za "onu poslaničku grupu koja je od sednice napravila “Šou Benija Hila". 

Nema balansiranja

Premijer Vučić izjavio je da će Srbija ostati na evropskom putu i da neće uvoditi sankcije Rusiji. 

- Srbija jeste na evropskom putu i ostaće, a dok sam ja predsednik Vlade, neće uvoditi sankcije Rusiji - rekao je Vučić. 

Na pitanje poslanika Liberalno emokratske partije (LDP) Nenada Milića o "balansiranju" između EU i Rusije u spoljnoj politici, Vučić je odgovorio da je pozicija Srbija vrlo jasna i da "to nije pozicija balansiranja". 

- Naša politika je vrlo jasna: idemo u EU, a ne u Evroazijsku uniju, a to nije pozicija balansiranja - rekao je premijer. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online