Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2016.
08:15
alo.rs A

Vučić izribao Dačića: Hvala što me rušite!

Izjava potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da želi da ruši najjačeg čoveka u Srbiji bila je povod da premijer Aleksandar Vučić pred svim ministrima na sednici Vlade uputi packe lideru socijalista i šefu diplomatije Ivici Dačiću, kome se ironično zahvalio na pokušaju njegovog rušenja.

Tanjug
Packe za ministra spoljnih poslova: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Naime, kako saznaje "Alo!", Aleksandar Vučić je na sednici Vlade Srbije koja je održana u četvrtak "ukorio" Dačića zbog izjava Branka Ružića.

- Hvala, Ivice, što me rušite - rekao je Vučić ironično prilikom obraćanja ministrima na sednici Vlade.

Strah od Ružića

Prema rečima Dragomira Anđelkovića, stiče se utisak da se Dačić pribojava Ružića.

- Ne znamo prirodu odnosa njih dvojice, ali znamo da Ružić u svojim rukama drži gotovo celu infrastrukturu stranke, kao i da je omladina mahom uz njega, tako da nije bez argumenata u borbi sa Dačićem - kaže on.

Lider SPS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije ostao je bez komentara na ove premijerove reči.

Kako piše list, nikome nije jasno zašto je Ružiću bilo potrebno da, baš u trenutku kada Srbija ima probleme na spoljnom planu zbog toga što pokušava da zaštiti Republiku Srpsku i Srbe na Kosovu, veštački proizvede rat u Vladi. Dosad je izgledalo da su socijalisti dobili sve što su tražili za ulazak u Vladu, a sam Ružić se nije oglašavao prilikom nedavne čistke u SPS-u.

Nezvanični izvori "Alo!" tvrde da postoji mogućnost da Ružić na ovaj način želi da se pokaže pred strancima kao čovek na koga u budućnosti mogu računati kao eventualnu zamenu Vučiću.

- Srbiju pritiskaju i Zapad i Istok, da ne govorimo o zategnutim odnosima sa kosovskim vlastima i zvaničnim Zagrebom i Sarajevom. U takvoj situaciji vrlo je verovatno da je nekome spolja trebalo da unese razdor u državno rukovodstvo, koje je u poslednjih nekoliko slučajeva delovalo mnogo složnije nego u nekim prethodnim situacijama - tvrdi izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da izjave Branka Ružića mogu da se dvostruko tumače.

- Prvo tumačenje je to da možda postoji dogovor u SPS-u po kojem bi Ružić napadao Vučića i slao poruke da SPS može da bude problem, a s druge strane da to Dačić nemo posmatra i da daje mlake izjave. Drugo tumačenje bilo bi da Branko Ružić sebe želi da podigne na viši nivo i da se svima prikaže kao neki budući lider i čovek koji sme da udari na najjačeg, u ovom slučaju Vučića - kaže on.

Prema njegovim rečima, nimalo nije slučajno što je izabran baš ovaj trenutak da se pošalje ovakva poruka Vladi.

- Sve oči su uprte u Srbiju i traži se neki jak lider koji bi mogao da u budućnosti bude lider opozicije, možda Branko Ružić tu vidi sebe ili želi da pravi nešto svoje, ali ne verujem da će izaći iz SPS-a, jer mu treba jaka infrastruktura - kaže Anđelković.

Menjati Ružića ili da SPS leti iz Vlade

Aleksandar Vulin, ministar rada, kaže za "Alo!" da Socijalistička partija i njen lider Ivica Dačić moraju jasno da se odrede kada je reč o novom napadu na Vučića.

- Nije bitan Ružić. Pitanje koje proizlazi iz ponovljenog napada na Vučića je da li SPS stoji iza ovog stava? Ako stoji, vreme je za novi raspored u Vladi, a ako ne stoji, vreme je za novi raspored u SPS-u - kaže on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online