Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 14.10.2016.
21:24
informer.rs A

Hilari širi paranoju: Tramp i Putin prave "veliku Srbiju"?!

U Srbiji, ali i šire, podigla se velika prašina zbog intervjua koji je Donald Tramp dao za "Nedeljnik", a za koji se ispostavilo da je lažan. On se u intervjuu navodno izvinio Srbiji zbog bombardovanja, a tu informaciju su preneli svi domaći mediji. Međutim, na zvaničnoj stranici kampanje Donalda Trampa izašlo je saopštenje da je intervju lažan. Ipak, to nije sprečilo pristalice Hilari Klinton da optuže Trampa da kuje tajne planove s Putinom i Srbima.

Reuters
Da li je Tramp stvarno dao intervju, pa se predomislio kad je video da to škodi kampanji?

Naime, saradnici Hilari Klinton, demokratske kandidatkinje za predsednika SAD, optužili su republikanskog protivkandidata Donalda Trampa da ima tajni dogovor s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i "zlim Srbima" da ruši mir na Balkanu i pravi "veliku Srbiju", piše "Informer".

Tramp šuruje sa Srbima i Rusima

Ove neverovatne optužbe usledile su kao reakcija na Trampov intervju beogradskom "Nedeljniku", u kome se on navodno izvinio Srbima zbog bombardovanja 1999. i najavio radikalnu promenu američke politike na Balkanu. Na kraju se, međutim, ispostavilo da je ovaj intervju lažan, a Trampov izborni štab je zatražio izvinjenje od srpskih novinara. Ipak, to nije sprečilo Hilarine "teoretičare zavere" da na internet portalima rašire brojne optužbe, prema kojima predsednički kandidat republikanaca u "zločinačkom udruženju" sa Putinom i Srbima maltene sprema novi rat u bivšoj Jugoslaviji.

Koliko je daleko sve otišlo možda najbolje govori podatak da je Laura Rozenberg, savetnica za spoljnu politiku u štabu Hilari Klinton, optužila Trampa da je intervjuom srpskim novinama i izvinjavanjem za NATO bombardovanje dokazao da je Putinov špijun!

- Dok se Hilari Klinton hrabro suprotstavlja nasilju Rusije, Tramp nastavlja da ponizno služi Putinu - optužila je Rozenbergova.

Takođe, bliski Hilarin saradnik Hauard Din optužio je Trampa da se udvara Srbima nadajući se njihovim glasovima u SAD, pošto je prethodno izgubio podršku svih drugih manjina.

- Izgubio je žene, crnce, Latinose, Azijce, Indijance, muslimane... Dakle, ko bi još mogao da glasa za njega?! Možda Srbi... - objašnjavao je Din.

Ipak, i posle objave da se Tramo zapravo i nije izvinio Srbima i nije najavio promenu politike na Balkanu, Hilarini saradnici nastavili su da napadaju i optužuju protivkandidata.

- Sad je jasno, Tramp sa Putinom i Srbima planira da pravi "veliku Srbiju"! To je stari ruski geostrateški plan, koji ruši sve interese Evropske unije i NATO na Balkanu! - napisao je jedan od komentatora na američkom portalu "Politiko".

Kako je došlo do prevare?

A kako je zapravo došlo do toga da jedan intervju u beogradskom "Nedeljniku" izazove politički zemljotres u SAD? Dok iz štaba Donalda Trampa tvrde da je intervju izmišljen, a njegova predstavnica za štampu Suzan Rajder Javorovski kaže da on nikada u životu nije razgovarao ni sa jednim srpskim novinarom, u "Nedeljniku" kažu da su ili žrtve prevare ili političke igre.

U saopštenju ovog lista se navodi da su sa Trampom stupili u kontakt preko izvesnog Vladimira Rajčića, Srbina iz Los Anđelesa koji se predstavlja kao holivudski producent i "budući kandidat za predsednika Srbije"!

On je, obećao da će pitanja srpskih novinara preneti Trampu, a onda je, posle mesec dana "pregovora", poslao odgovore.

U "Nedeljniku" tvrde da su odgovore dobili sa imejl adrese Suzan Rajder Javorovski, koja je to sinoć kategorički demantovala.

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2016. 22:12
Имати Америку за непријатеља је опасно,имати је за пријатеља је кобно .Амери нису људи,да јесу они би се понашали као људи,овако су само доказали да су демони у људском облику. Зашто амери не воле корњаче ?? Зато што имају три прста . Какви су Амери без руке и језика . Поштени .
Petak 14.10.2016. 22:01
Pa i ako kuje planove,al ne verujem da on zna i gde je Srbija,nije spao na ši,ptariju ko ona i njeno nahoče od muža
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online