Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
13:10
S. Kapetanović - Vestionline A

Kako do diplome Univerziteta u Londonu, a da se ne pomerite iz Beograda?

Studiranje na jednom od londonskih fakulteta nije više daleki san, već mogućnost naših studenata da u Beogradu steknu diplomu britanskog univerziteta.

Foto/LSE
Londonska škola ekonomije: "London School of Economics"

Bez dodatnih troškova života i studiranja u inostranstvu, ovde u Beogradu, najbolji studenti će imati priliku da završe studije na jednoj od najcenjenijih visokoškolskih ustanova za ipak, ne tako visoku školarinu, i za četiri godine studija dođu do dve diplome - diplome Univerziteta u Londonu i diplome Univerziteta u Beogradu. 

Ekonomski fakultet je postao prva visokoškolska ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od nekoliko u svetu koji će domaćim studentima ponuditi priliku da završe prestižne međunarodne osnovne studije Ekonomije i finansija, čuvene “London School of Economics”, koje od sada postoje i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Foto/LSE

Da opravdamo poverenje

- Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano - izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić.

Ako upišete Ekonomski fakultet, na drugoj godini možete da krenete na osnovne studije “Ekonomije i finansija”, po programu “London School of Economics”, najprestižnije visokoobrazovne ustanove iz oblasti ekonomije i finansija u Evropi.

Kako program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, posle završene prve godine imaće priliku da se priključe ovom akademskom programu.

Nije mnogo - 2.000 €

Foto/LSE

Troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu.

Po završetku studija, dobijate dve diplome - jednu koju izdaje Univerzitet u Londonu i drugu koju izdaje Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Troškovi studiranja na ovom programu će biti u rangu školarina na domaćim univerzitetima, a Ekonomski fakultet u Beogradu će u saradnji sa svojim partnerima obezbediti veći broj stipendija za najbolje studente.

Selekcija studenata za ovaj program će biti vršena na kompetitivnoj osnovi, u cilju obezbeđenja visokog kvaliteta. Studije po ovom programu će početi u 2017. godini.

Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa biće nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata u okviru ovog međunarodnog programa, dok će Ekonomski fakultet u Beogradu biti nadležan za izvođenje nastave na engleskom jeziku i drugih pratećih aktivnosti u okviru ovog programa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online