Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
08:03
Vestionline A

Prevara: Tramp se nije izvinio Srbima!

"Intervju republikanskog kandidata za predsednika SAD listu 'Nedeljnik' je prevara i očekujemo izvinjenje", objavljeno je u "Izjavi o lažnom izveštavanju" na zvaničnoj stranici kampanje Donalda Trampa.

Reuters
Srbi ipak nisu dobri momci...

"Tramp nikada nije dao intervju srpskom 'Nedeljniku' kako je pogrešno preneo diskreditovani Njuzvik, niti je takav intervju ikada urađen preko naše menadžerke za Indijanu. Ovo je prevara i željno očekujemo zvanično izvinjenje od svih umešanih", navedeno je u izjavi starijeg zvaničnika Džejsona Milera na stranici kampanje.

Prethodno je portal Politiko objavio, pozivajući se na izjavu menadžerke kampanje za Indijanu Suzan Rajder Javorovski koju list "Nedeljnik" navodi kao vezu, da je intervju u kojem se Tramp izvinjava za NATO bombardovanje Srbije 1999. godine - izmišljen.

"Nedeljnik" je objavio odlomke iz navodnog intervjua u kojem je Tramp rekao da je "bombardovanje bilo velika greška", i poručio da su Srbi dobri ljudi, ali da im je administracija Bila Klintona nanela dosta zla, kao i čitavom Balkanu, na kome je Klinton napravio haos.

"Kada preuzmem upravljanje zemljom, celokupan kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada", objavio je "Nedeljnik" navodne Trampove reči.

Javorovski kaže da taj intervju nikada nije obavljen. "Ne postoji Trampov intervju o Srbiji. Ne znam odakle je to stiglo. Nikada nisam omogućila ni jedan intervju novinaru iz Srbije".

Ona kaže da je nedavno srela muškarca poreklom iz Srbije koji je rekao da planira da se kandiduje za predsednika jedne od zemalja sa Balkana i da je pokazao interes da podrži kampanju Donalda Trampa.

Prosledila je njegove podatke i rekla da je moguće da je taj kontakt doveo do, kako ih je nazvala, lažnih izveštaja i intervjua, naveo je Politiko.

"Buzzfeed News" je u četvrtak citirao jednog od urednika "Nedeljnika" Marka Prelevića koji je objasnio kako su dobili intervju:

- Povezali smo se sa Trampovom kampanjom preko gospodina Vladimira Rajčića, koji živi u Americi i koji je blizak nekim od Trampovih saradnika. Pitali smo ga da li možemo da pošaljemo nekoliko pitanja, i nakon nekoliko nedelja dobili smo odgovore od Suzan Rajder Javorovski na mejl.

Posle demantija oglasila se i redakcija "Nedeljnika" saopštivši da je krivica njihova. "Poverovali smo sagovorniku koji nam je obezbedio dokaze koje smo tražili, i nismo ispunili svoju profesionalnu dužnost da do kraja sumnjamo u njih", objašnjava uredništvo ovog magazina.

"Ne iz zle namere i nikako u želji da svoje čitaoce dovedemo u zabludu, zbog čega im se unapred i u svakom slučaju, ma šta da bude ishod ove zavrzlame, izvinjavamo."

"Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija 'Nedeljnika' istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji imamo, i zbog kojeg smo najčitaniji politički časopis u zemlji. To je ona da smo bili prevareni, od Vladimira Rajčića pre svega", objavilo je uredništvo "Nedeljnika".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online