Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.10.2016.
15:58
alo.rs A

NATO zabranio prelet ruskih aviona do Srbije!

Ruski piloti mogu u Srbiju, ali ne i njihovi "migovi" i helikopteri!

Reuters
Ruski piloti ne mogu da vežbaju na svojim mašinama

Naime, na zajedničkoj vežbi BARS-2016, koja je počela pre dva dana, naši vazduhoplovci zajedno sa kolegama iz Rusije lete koristeći domaću tehniku, koja je neuporedivo skromnija u odnosu na ono čime raspolažu Rusi, a razlog tome je protivljenje okolnih zemalja iz NATO koje nisu želele da ruske borbene letilice prelete preko njihovih teritorija.

- Poslednjih godinu dana svedoci smo koliko su bliskih susreta imale ruske vojne letelice sa NATO avionima, a poslednji put bilo je pre nepunih nedelju dana, kada su čak četiri evropske zemlje (Norveška, Velika Britanija, Francuska, Španija) dizale svoje letačke posade kako bi presrele "tupoljeve“ (Tu-160), koji su, navodno, ugrozili njihov vazdušni prostor. Zaista mislite da bi posle svega dozvolili ruskim "migovima“ da bez problema nadleću prostor koji kontroliše NATO - naveo je izvor "Alo!”.

- Rusija nikada nije bila protiv namere Srbije da se priključi EU, već je bila protiv toga da se iz Brisela nameće politika u odnosu na Moskvu. Što se tiče NATO, on bi trebalo „da se pozabavi čišćenjem teritorija i onim što je ostavio, a ne da sponzoriše Kosovo. Konkretan datum posete premijera Dmitrija Medvedeva nije utvrđen, tako da niko ne odlaže tu posetu, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov bi uskoro trebalo da dođe, kao i delegacija sa sekretarom Saveta bezbednosti Nikolajem Petrušovim na čelu, tako da je u našim odnosima sve normalno, ne brinite se - rekao je Čepurin.

Naravno, zvaničnu potvrdu zabrane ruskim borbenim avionima da dođu u Srbiju nema, a prema rečima vojnog analitičara Miroslava Lazanskog, Srbija ne bi trebalo da ima probleme sa Zapadom zbog ove vežbe.

- Siguran sam da Srbija ne može imati probleme sa NATO zbog zajedničkih vežbi sa Rusijom. Mi smo suverena zemlja i možemo da vežbamo s kim hoćemo, u krajnjem slučaju, imali smo daleko veći broj vežbi s njima nego s Rusima - naveo je Lazanski.

S druge strane, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin ne vidi ništa sporno u pomenutim vežbama.

- Ruski piloti su već ovde, a od 3. do 15. novembra biće održana i vežba "Slovensko bratstvo”, čiji je cilj uvežbavanje reagovanja u vanrednim situacijama i zaštita stanovništva. Učestvovaće oko 100 predstavnika naše strane, a biće pozvani i svi vojni izaslanici koji su u Srbiji. To su vežbe koje niko ni od koga ne skriva - rekao je Čepurin

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2016. 21:27
Svakom je normalnom jasno da su ovo sve psiholosko politicke igre koje su u sustini nebitne. Kada dodje do konacnog obracuna tada niko nikog nece pitati za bilo kakve dozvole. Treznjenje ce biti bolno...
Četvrtak 13.10.2016. 21:31
Svako ko prati aktivnosti Džordža Soroša zna da ovog vatrenog i istrajnog neprijatelja Rusije karakteriše nezdrava opsesija sa živopisnim gestovima i simboličnim akcijama. On ne okleva da direktno apeluje na vodeće svetske političare, pa čak i pokušava da javno diktira politčkim odlukama lidera tih zemalja kao što su Nemačka ili Grčka, pa čak ponekad izgrdi i Evropsku komisiju, izveštava “Politrussia.com” Soroš bi lako mogao biti pogrešno smatran za seoskog psihopatu koji se samo iskoristio priliku da javno izrazi svoje precenjene ideje, ali stvari nisu baš tako jednostavne. Na kraju krajeva, on je taj koji sponzoriše brojne “obojene revolucije“ u mnogim zemljama. On bi zaista mogao da bude psihopata, ali on je uticajan i opasan psihopata. Ovaj put, američki oligarh je, sa velikim geopolitičkim ambicijama, odlučio da apeluje na Ruse sa pozivom da se ujedine i suprotstave ratnim zločinima koje je navodno učinila ruska vojska u Siriji. Sigurno nije slučajnost da je ovaj apel emitovan u medijima 7. oktobra, na rođendan ruskog predsednika. Ovo je neka vrsta rođendanske čestike ruskom predsedniku, kome Soroš u suštini obećava da će imati istu sudbinu kao nekadašnji predsednik Srbije, Milošević. POGLEDAJTE VIDEO: ht_tp://webtribune.rs/rusi-zanemeli-zbog-soroseve-poruke-putinu-rusi-izdajte-putina-kao-sto-su-srbi-uradili-sa-video/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online