Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.09.2016.
08:28
Đ. Barović - Vesti A

Bruka Ministarstva odbrane: Polovni pištolj za najboljeg oficira

Najboljem u rodu RV i PVO, poslednje, 137. klase Vojne akademije, potporučniku Aleksandru Stevanoviću, načelnik generalštaba VS, general Ljubiša Diković, umesto glanc novog, uručio je polovan - repariran pištolj.

mod.gov.rs
Svečano uručenje: Aleksandar Stevanović i general Ljubiša Diković

Stevanović je četvorogodišnje vojno školovanje, studijski program Vojno vazduhoplovstvo, završio sa prosečnom ocenom od čak 9,23, a poklon mu je uručen 10. septembra na svečanoj promociji novih oficira VS ispred Doma Narodne skupštine.

O bruci Ministarstva odbrane Srbije ne bi se ni saznalo, da Stevanović nije ogorčen ovim činom to obelodanio na svom Fejsbuk profilu. Uz fotografiju pištolja sa posvetom napisao je kratak komentar:

Poklon za penzionere

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, sporan pištolj je zapravo došao iz kontingenta oružja namenjenog oficirima koji odlaze u penziju.
- Uglavnom je reč o ličnom naoružanju visokih oficira koji ga predaju pošto napuste aktivnu službu. To oružje se zatim reparira i poklanja kao trofejno onima koji odlaze u penziju.

"Evo ga... Nagrada za moj dugogodišnji trud, požrtvovanost i predanost... Polovan pištolj, verovatno nisam zaslužio više... Toliko..."

Međutim, ova fotografija i izjava veoma brzo su izbrisani, a umesto toga je ostala zajednička fotografija iz Doma Narodne skupštine sa predsednikom Srbije i načelnikom Generalštaba.
U Ministarstvu odbrane Srbije nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, pravdajući se da nemaju sve informacije.

- Ispitaćemo ceo slučaj, a ono što je najverovatnije u pitanju jeste da svakako nije reč o korišćenom, već dekonzerviranom pištolju, što je uobičajena praksa u Vojsci. Dakle, nema tu ništa spektakularno - kažu u ovom Ministarstvu.

Međutim, kako "Vesti" otkrivaju, reč je o nesvakidašnjem propustu o kome su znali apsolutno svi u lancu komandovanja.

- Poklon pištolji su došli na Vojnu akademiju nekoliko dana ranije i odmah je primećeno da je onaj, namenjen Stevanoviću, sa oštećenim kundakom. Nadležni su odmah obavestili Ministarstvo odbrane, a mladi potporučnik je obavešten i u prvom trenutku nije pravio nikakav problem već je pristao da primi i takav - oštećen poklon-pištolj. Očigledno se kasnije predomislio, pa je i napisao na svom Fejsbuk profilu to što je napisao - kaže izvor "Vesti".

Najbolji u rangu Vojne akademije pištolje dobijaju od 2008. godine, kada je tu praksu uveo tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac. Međutim, Ministarstvo odbrane je te pištolje kupovalo.

- Nikad se nije dogodilo nešto slično. Reč je o velikoj brljotini. Ni Aleksandar, ni njegova porodica nisu zaslužili da on kao jedan od najboljih pitomaca na poklon dobije repariran pištolj. I Ministarstvo odbrane nema novca, sumnjam da Zastava nema mogućnosti da pokloni bar pet novih pištolja za ovu priliku - ističe ovaj izvor.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2016. 12:38
Vidi se dokle je stigla vojska kad je upravljao keramicar sa njom!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online