Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.08.2016.
17:32
Vestionline, Alo A

Dobio vetar u leđa: Rusija gura Nikolićevu kandidaturu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je pozitivan signal iz Moskve da se kandiduje na predsedničkim izborima 2017. godine čak i ako ostane bez podrške Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića, saznaje "Alo".

Reuters
Putin izgleda podržava Nikolića (Foto: Arhiva)

Prema saznanjima lista, visoki zvaničnici Kremlja podržali su Nikolića u njegovoj želji da i bez podrške naprednjaka izađe na izbore i ponudili mu svu pomoć koja mu je potrebna u želji da izbori još jedan mandat na Andrićevom vencu.

- Poznato je da Tomislav Nikolić ima vrlo bliske odnose sa Vladimirom Putinom i sasvim je normalno da Rusija podrži aktuelnog šefa države i učini sve da on pobedi na izborima - kaže neimenovani sagovornik lista.

Indirektna potvrda podrške Moskve Tomislavu Nikoliću, kako ocenjuje list, stigla je od Konstantina Kosačova, predsednika Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije, koji je otvoreno izrazio zahvalnost srpskom predsedniku i nazvao ga "pravim prijateljem i predsednikom" zato što je američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu rekao da Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji.

- Predsednik Srbije je izrazio raspoloženje srpskog naroda, koji nedvosmisleno želi da razvija prijateljske odnose sa Rusijom - rekao je Kosačov ruskoj agenciji TASS.

Nikolić je u petak u intervjuu za TV "Carigrad" izjavio da Rusija i Srbija imaju izvanredne političke odnose, uspostavljenu saradnju i zajedničke nastupe u vezi sa veoma bitnim temama i dodao da dve zemlje imaju dogovor da zajedno učestvuju u svim događajima koji se tiču sudbine naših država i da je to za Srbiju dragoceno.

- Jednostavno, Srbija je vekovima oslonjena na pomoć i podršku najpre carske Rusije, potom sovjetske Rusije, danas Ruske Federacije i uvek kada je Rusija stajala dobro sa obe noge na zemlji i kada je imala dovoljno snage ili dovoljno mudrih ljudi da zaštiti svoje interese, tada je bila u stanju da štiti i interese Srbije - naveo je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2016. 17:41
Paa ako ćemo pošteno Nikolić nikad nihe okrenuo ledja rusima što je za pohvalu za raliku od drugih srpskih zvaničnika koji trčkaju od jednog do drugog zapadnog predvorja.Dali je Nikolić za predsednika neću komentarisati ali da je ostao dosledan u stavu prijateljstva prema Rusimaa to je tačno.Čk i one dveri koje su se proklamovale kao srpski nacionalisti zakucaše na američka vrata,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online