Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.08.2016.
00:11
D. N. Petrović - Vesti A

Sandžak klicao Erdoganu

Više od hiljadu Novopazaraca okupilo se u nedelju uveče na velikom mitingu podrške Turskoj i njenom predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu koji su, pod motom Podržimo Tursku i volju njenog naroda, u centru grada organizovali bivši studenti na turskim univerzitetima okupljeni u Društvo prijatelja Turske.

Twitter/Tika_Turkey
Solidarnost sa zvaničnom Ankaraom: Miting u Novom Pazaru

Na bini su bile istaknute zastave Srbije, Turske i Bošnjaka u Sandžaku. Okupljeni su skandirali Erdoganovo ime, a razvijen je i transparent "Turska i Srbija u Sandžaku ruku pod ruku zajedno". Pomno je na video-bimu praćen i Erdoganov govor na mitingu koji se istovremeno održavao u Istanbulu.

Molitva, program, film

Na kraju mitinga održana je molitva za Tursku i Erdogana, a potom je hor Đulistan održao prigodan program. Prikazan je i film o noći pokušaja puča u Turskoj.

Održavanje skupa podržale su tri najjače bošnjačke stranke u Sandžaku: Ljajićeva SDP, Ugljaninova SDA i Zukorlićeva BDZ, a na mitingu se pojavio samo Sulejman Ugljanin, SDP je predstavljao Nihat Hasanović, a BDZ poslanik Jahija Fehratović.

Član Organizacionog odbora i "turski student" Nazim Ličina najpre je pročitao poruku ambasadora Turske u Beogradu Mehmeta Kemala Bozaja u kojoj se ističe uverenje da će ovaj skup učvrstiti prijateljstvo Srbije i Turske i naglašava da su Bošnjaci most saradnje između dve države.

- Turska i Srbija su prijateljske zemlje, a Bošnjaci koji žive u obe države su jedan su narod i most su prijateljstva naše dve zemlje, Sandžak je kapija naše uspešne saradnje, Turska ne pomaže samo Sandžaku već i drugim delovima Srbije. Prilikom velikih poplava u Srbiji pomoć iz Turske stigla je u Ražanj, Vladičin Han i mnoge druge srpske gradove - naglasio je Nafilj Sejdović, član Organizacionog odbora mitinga.

- U noći puča nalazio sam se na jednom od najkritičnijih mesta - na mostu preko Bosfora, video sam gužvu, a kad je stigla poruka predsednika Erdogana, začas se su se stvorile hiljade ljudi, niko više nije pominjao partije, svi su se borili za državu i nisu uzmicali čak ni kad je vojska pucala na narod, oduševilo me je tursko jedinstvo - rekao je, obraćajući se okupljenima, Novopazarac Senad Jašarević, trenutno student u Istanbulu.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online