Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.07.2016.
11:35
Vestionline A

Istraživanje u Srbiji: Hrvatska najveći neprijatelj

Dok Hrvatsku, SAD i Albaniju smatraju neprijateljima, ispitanima u Srbiji su ključni prijatelji Rusija, Grčka i Kina, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove u Beogradu.

Reuters
Hrvati veći neprijatelji od Albanaca i Amera

Prema istraživanju, svaki peti ispitanik veruje da je Hrvatska najveći neprijatelj Srbije. Istovremeno, njih 41,3 odsto doživljava Rusiju kao najvećeg prijatelja svoje države, dok 12 odsto misli da je to Grčka, a 9,6 odsto vjeruje u Kinu.

Takođe, podaci su pokazali da trećina građana nije bila ni u jednoj zemlji Evropske unije, a u Rusiji nije bilo 92 odsto građana Srbije. Analitičarka Srbijanka Turajlić ocenila je da građanima Srbije o EU "nikada, niko nije ozbiljno govorio".

- Dakle, EU se s jedne strane predstavila kao nekakva "kasica prasica", koja će nama isporučivati novac, samo ako mi tu pristupimo. O pravim vrednostima EU, o značaju normi, nikada niko u ovoj zemlji nije ozbiljno razgovarao. Ne samo ova vlada, nego ni jedna jedina vlada - izjavila je ona.

Istraživanje je obavljeno na uzorku od 1.007 punoletnih građana Srbije. Na upitnik je odgovaralo nešto više žena od muškaraca, a oko polovine anketiranih građana izjavilo je da ima samo osnovnu ili srednju školu.

POVEZANE VESTI

Subota 30.07.2016. 15:41
Veliki pozdrav za sve srbe na portalu i jos veci pozdrav za sve konvertite koji nas posecuju i komentarisu sa nama......
Ponedeljak 01.08.2016. 19:29
ZATO HRVATI MRZE SRBE? Prvo, zato sto postoje medju SRBima Jugoslaveni koji zele svoje lazno jugoslavensko ime da nature silom svim narodima bivse Jugoslavije, a hrvati to dozivljavaju kao unistenje njihove narodnosti koje nemaju. Drugo, hrvati mrze SRBe iz zavisti zbog njihove Pravoslavne vjere, kulture, jezika i slavne proslisti koju hrvate nikada nusu imali. Trece, hrvatima kao rimokatolickim krizarima su ruke krvave do ramena a ne samo do lakata. Zbog toga ne treba voditi brigu o tome sto hrvati mrze SRBe, nego proucavajuci krvolicnu psihologiju hrvate i njihove strasne zlocine kojih se grozi cijeli kulturni svijet mi trebamo da ucimo svoju djecu da nikada ne budu zlicinci poput hrvata sa kojima je Bog SRBe kaznom zbog njihovog otpadnistva od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlje kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideoligije i SRBskog nacina zivota!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online