Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.06.2016.
01:12
Vestionline A

"Srbija dala NATO-u podatke o službama bezbednosti!"

Srpski pokret Dveri protestovao je zbog toga što su predstavnici Srbije pre nekoliko dana u Skupštini Srbije dali na uvid NATO delegaciji podatke o radu domaćih službi bezbednosti, kao i radu skupštinskih Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Tanjug
Dveri protiv NATO

Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO sastala se pre dva dana u Narodnoj Skupštini Srbije sa delegacijom sekretarijata NATO, saopštile su Dveri.

Ta stranka protestuje zbog nastupa šefa stalne delegacije Skupštine Srbije u PS NATO Dragana Šormaza, koji je, kako navode, detaljno upoznao delegaciju Sekretarijata NATO sa parlamentarnom kontrolom i nadzorom nad radom službi bezbednosti, kao i radom Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

- Dveri pitaju Dragana Šormaza na osnovu čega NATO delegacija treba da bude upoznata sa radom bezbednosno najosetljivijih odbora? Malo je bilo što su nas bombardovali, ekonomski porobili i ponizili, a sada treba da budu upoznati i sa radom svih bezbednosnih odbora Srbije? - navodi ta stranka.

- Predstavnike NATO pitamo, da li znaju da od njihovih bombi tek počinje užasna ekspanzija kancerogenih oboljenja u Srbiji, od kojih nisu pošteđena ni deca i da li uopšte znaju tačan broj žrtava koje su nam naneli i koliko je dece među njima? - navode Dveri.

Ta partija podseća da su "današnji šef parlamentarne delegacije Srbije pri NATO-u kao i drugi poslanici SNS-a, bili veliki protivnici saradnje sa NATO, pa se pitamo šta ih je tačno navelo da danas misle i govore sasvim suprotno?"

- Za razliku od Šormaza i ostalih ulizica, preletača i poltrona, Dveri će se boriti da odnos srpske javnosti prema NATO-u nikad ne odstupi od istine: da je NATO zločinačka i okupatorska vojna sila, da je bez dozvole Saveta bezbednosti bombardovao Republiku Srpsku i SRJ, da je stradalo nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca, da su nam vojno okupirali Kosovo i Metohiju, da je Milica Rakić stradala od gelera sedeći na noši, a da i dan danas strada na hiljade ljudi i dece od posledica bombardovanja osiromašenim uranom i da niko iz NATO-a nije odgovarao za ove zločine i prikriveni genocid - navode Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online