Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.06.2016.
18:06
J. L. Petković - Vesti A

Naše su ulice, a njihov je Mali

Ne tražimo 30 fantomki, tražimo imena i tražimo ostavke. Kriminal ne može da bude iz dobrih namera, a ostavke su samo prvi korak i one se moraju desiti, jer Beograd nije mali, poručili su u subotu organizatori na trećem protestu ispred Skupštine grada koji je organizovan povodom rušenja objekata u Savamali u noći između 24. i 25. aprila.

M. Rupena
Ugrožena budućnost: I deca na protestu

Uprkos kiši, pozivu organizatora odazvalo se oko 20.000 građana.

- Više ih ne pitamo, sada tražimo odgovornost, jer naše su ulice i tramvaji, a njihov je Siniša Mali - poručeno je sa protesta na kome su građani skandirali "Čiji grad? Naš grad!", a govornici zahtevali smenjivanje svih koji su umešani u rušenje.

Projekat na silu

Dragoljub Bakić iz Akademije arhitekture kazao je da je na projekat Beograd na vodi, koji je na nivou studentskog rada, stiglo 2.000 primedbi.
- Taj projekat se dve godine sprovodi na silu, a ne zna se ni ko je uradio maketu - kazao je Bakić.

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kazao je da je rušenje u Savamali bila "dvočasovna suspenzija vladavine prava".

- Aleksandar Vučić je okrivio vrh gradske vlasti, ali taj vrh ne može da upravlja policijom, koja je deo izvršne vlasti i Vlade - istakao je Ivošević podvlačeći da je krajnje vreme da građani dobiju odgovor zašto se čuva identitet rušitelja i šta su nadležni uradili povodom "savamalske bruke".

Organizatori su zamolili da niko ne dolazi sa stranačkim obeležjima. Nakon obraćanja govornika povorka je krenula je od Skupštine grada Beograda do zgrade Vlade Srbije. Na protestu su bili košarkaški trener Dušan Ivković, novinari Teofil Pančić i Filip Švarm i brojne ličnosti iz javnog života.

- Protest "Ne davimo Beograd" pratim još od javne rasprave o Beogradu na vodi, pratio sam njegovo usložnjavanje i uveličavanje i svaki put sam išao u svojstvu građanina. Svedoci smo veličanstvenog građanskog protesta koji nadilazi bahatost gradskih vlasti i, zajedno sa drugim građanskim protestima širom naše napaćene zemlje prerasta u građanski front protiv bahatih i korumpiranih političara na svim nivoima vlasti - kaže za "Vesti" pisac Marko Vidojković.

Reditelj Janko Baljak kazao je se Vučić na svakoj konferenciji za štampu "svađa sam sa sobom" i da je to najbolji poziv da sve više ljudi bude na protestima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.06.2016. 00:56
Nije narod besan samo zbog Savamale. Ona je dobar povod. Besan je zbog pogrešno prikazanih rezultata izbora. Besan je zbog 10.000 evra našeg novca za radna mesta sa pelenama, gde svaku novostvorenu vrednost stranac odnosi napolje. To nije razvoj. Besan je zbog prodaje zemlje strancima, dok se našim seljacima ne da nikakva pomoć. Besan je zbog nedavanja pomoći porodicama ni 3000, pa se oduzme dete, pa se onda usvojiteljima da 20.000. Jer je neko tako naručio. Besan je zbog virtualnog Zdravstva. Ti nije potreban opis. Ja ga zovem Nazovi Zdravstvo. Jer ćeš samo to i dobiti - javljanje Call centra na poziv. Besan je zbog uništenog obrazovanja. To nek Vam Hrvati objasne, oni su se bunili. Mi blejimo. Besan je jer je Jorgovanka rekla da dobro živimo. Besan je jer je Alek rekao da će on lično bagerom rušiti, a ljubitelja tenisa krije. Besan je zbog dnevnice Bleru. Besan je zbog posete MMF-a. Besan je jer se ne brani šuma prema Kosmetu. Besan je jer je potopljena valjevska Gračanica. Besan je zbog svakodnevnih laži. Više mu ne treba talent-šou. Ni utakmice više nisu dosta. Ni kladionice. Sprema se Presuda Vladavini. Nije to ničije Proleće. Kada ovo krene, svako ko pokuša da ga usmerava za svoju korist - nadero je. Posle ovog, NVO više neće postojati, kao ni nečije ambasade na ovim prostorima. Kreće između novembra i januara. Svetog Savu ova vlada neće dočekati. Pretpostavljam da će u to vreme fizički biti van granica, a ne za govornicom.
Nedelja 12.06.2016. 18:23
Sava - mala, raspala kurava (bukvalno) !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online