Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.06.2016.
15:44
Tanjug A

Rijaliti skupština: Ko će cepati članske karte, a ko je promenio naciju?

Sednicu Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o kandidatu za predsednika već su obeležile brojne polemike, među kojima je i rasprava poslanika SNS Vladimira Đukanovića i DSS Đorđa Vukadinovića o nacionalnosti, lažnom patriotizmu i cepanju članskih karata.

Tanjug
Tek počeli sa radom, a već "zakrvili": Poslanici u skupštini

- Znam da će brzo doći dan kad će cepati članske karte SNS kao što su cepali članske karte JUL-a - rekao je Vukadinović, na šta mu je Đukanović odgovorio:

- Možda, ali nećemo menjati naciju zbog mandata u Skupštini i postajati Vlasi - odgovorio je Vukadinovicu Đukanovic.

Poslanici su tokom rasprave govorili o raznim pitanjima, kao što je "izborna krađa", rušenje u Savamali, o tome kako se ne poštuje dnevni red, a veliki deo sednice se pretvorio u "duele" kao što je i ovaj između poslanika SNS i DSS.

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović više puta je naveo da će se zalagati da se ubuduće apsolutno primenjuje poslovnik i najavio da će sa Majom Gojković razgovarati o tome, iako neće glasati za njen izbor. Radulović je posebno naglasio da se poslanici moraju držati dnevnog reda.

- Deli moralne lekcije, a on se prvi ne drži dnevnog reda i ne priča o Maji Gojković - rekao je Đukanović na Radulovićev predlog.

Zoran Živković iz Nove stranke poručio je poslanicima SNS da treba da treba da shvate da nisu u opoziciji i da nije pristojno da vređaju svoje kolege iz opozicije, dok je strankama opozicije rekao da ne treba da se bave trivijalnostima, kakva je priča o nepristojnim cenama u restoranu.

- Cene jesu nepristojne, ali hajde onda da ne idemo u restoran. Evo ja neću otići u restoran nijednom - rekao je Živković.

Ranije je Radulović govorio na temu niskih cena u skupštinskom restoranu i potrebe da se to menja. Uzavrelu atmosferu pokušao je da "opusti" predsedavajući Dragoljub Mićunović koji je odlučio da se našali.

- Kada su se u Lenjinovom parku deca igrala fudbala, lopta je uletela kroz prozor dok je drug Lenjin stvarao. Onda je drug Lenjin uzeo loptu i rekao da više to ne rade, a komentar je bio:  vidite šta je humanizam, vratio im je loptu, a mogao ih je streljati - rekao je Mićunovic, a onda obrazložio:

- Znam da se niko ne pridržava teme, to je strast borbe. Molim vas da se ne javljate svaki čas za povredu Poslovnika što neko nije u temi, da je trebalo da ga kaznim, izbacim, jer ja to neću da radim...

U njegovu odbranu stala je i kandidatkinja za predsednicu parlamenta Maja Gojković.

- Molim poslanike opozicije da puste predsedavajućeg da vodi sednicu. Kad god pokrenete povredu poslovnika njega maltretirate - rekla je Gojkovic.

Ona je poručila poslanicima da izuče šta znači povreda Poslovnika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2016. 18:11
Vucicevi mladi jurisnivci diskriminisu poslanike opozicije po pitanju nacije,vere i godina....moraju da opravdaju krvavo zaradjene novce(poslanicke plate)......
Ponedeljak 06.06.2016. 15:54
Политичари престаните свађу .Народ Србије је гладан, сиромашан, незапошљен, нема паре за лекове .У србији нема свадбе и рођендани.Бела куга .У србији најмање плате и пензије а динар најслабија валута у свету.Србија све више дужнија.Политичари престаните са свађама и почните да радите за Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online