Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.05.2016.
16:16
P. Vranešević - Vestionline A

Prvi put s Vučićem na jutrenje

Voleli biste razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da mu se požalite kakve su vas sve muke snašle, kakve probleme morate svakodnevno da rešavate? E, moraćete da ustanete u 4 ujutro, jer je Premijer Koji Nikad Ne Spava obećao da će u to vreme jednom nedeljno primati građane, da bi saznao šta ih sve tišti. Osim ako opet nije slagao…

facebook.com
Predugo spavaš, narode moj

"Rijaliti Vučić" i u vašem gradu...

“Rijaliti Aleksandar Vučić” nastavlja da smišlja nove i originalne ideje. Publika je surova, brzo se zasiti, pa je stalno treba “hraniti” sve fantastičnijim scenarijima. Za ovu nedelju izabrana je tema “Provešću 7 dana u Nišu, boraviću u kasarni kako ne bih trošio novac na drugi smeštaj zajedno sa ključnim ministrima, i primaću građane”.

Da li to znači da će i Vlada potpasti pod strogi vojnički režim? Da će Ivica Dačić morati da radi sklekove ako zakasni na povečerje? Da će Ivan Tasovac morati da se ošiša “na nulu”, ili da će Velja Ilić trčati kaznene krugove ako, ne daj Bože, unese alkohol u kantinu? Doduše, iz niške kasarne “Knjaz Mihailo” već su radosno poručili da premijera i ministre čeka pravi vojnički pasulj…

Međutim, vrlo brzo se ispostavilo da je višednevno Vučićevo prenemaganje oko borbene vlade, logorovanja po kasarnama, sramotna izjava da je za borbu protiv huligana “potreban opšti konsenzus u društvu” (pa čemu onda služe policija, pa i sam premijer?) u stvari samo predstavljalo zamajavanje naroda i odugovlačenje do ključne stvari koja se očekivala - poziv Vladimira Putina na sastanak u Rusiju.

Naravno, zvanična verzija je da je Vučić išao u Moskvu na iznenadni lekarski pregled (šta bi to govorilo o srpskom zdravstvu, kada najmoćniji među nama izbegava domaće lekare?), ali, jasno je da je išao po direktive u vezi sastavljanja nove vlade Srbije.

Time se potvrđuje ono što smo slutili odavno - niti narod koji je izabrao vlast odlučuje o svojoj sudbini, niti ti isti izabrani političari imaju moć da se odupru pritiscima sa strane.

Velike sile im daju potpunu slobodu u unutrašnjim pitanjima (vladavina prava i nezavisne institucije, šta to beše?), a “za spoljnu upotrebu” su manji od makovog zrna. Da ne koristim baš metaforu sa miševima…

A nama ostaje da čekamo nove fore i fazone iz rijalitija, ne brinite se, bujna je Vučićeva mašta, a još bujnija želja za vlašću i bogaćenjem. Zabave neće nedostajati, a za pasulj ćemo valjda uvek imati…

Mislim da bi najbolji završetak ovog teksta bio citat jednog nezadovoljnog građanina, koji možda najvernije oslikava trenutno stanje u Srbiji:

“Šta reći... On se ubi od posla, radno vreme mu je 20 sati, a učinak isti kao kad bi blejao na ulici”.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2016. 18:26
Vraneševiću nagradu za novinarsku hrabrost . Malo ih je u Srbiji danas koji imaju muda da napiu istinu o budali koja trenutno izigrava premijera Srbije . Vučić je zlikovac koji svesno zadužuje i uništava Srbiju da bi on dobijao bonuse od Svetske banke i MMF . Njegove izjave su više za neuropsihijatre nega za običan narod . Veću budalu na vlasti Srbija ne pamti ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online