Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.05.2016.
18:11
D. Dekić - Vesti A

Šešelj pobegao Tomi sa megdana

Lider radikala Vojislav Šešelj nije se pojavio na konsultacijama o novom mandataru kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, mada je na sva zvona poručivao "isprašiću Tomu iz predsedničke fotelje". Umesto njega na Andrićevom vencu, gde je sedište predsednika Srbije, obreli su se funkcioneri SRS-a Nemanja Šarović i Nataša Jovanović. Oni su se tamo zadržali svega 30 sekundi, pošto je Nikolić napustio razgovor jer su oni na uvid zatražili njegovu fakultetsku diplomu.

Tanjug
Molim vas, izađite napolje: Nemanja Šarović i Nataša Jovanović

Šešelj je putem Tvitera ironično naveo da se uplašio da lično ode, jer Tomu "saleću zunzare" i podsećaju da je vreme da se vrati staroj profesiji.

Klovnovi svuda

- Ne verujem da će Šešeljevo srozavanje predsednika Srbije promeniti našu sliku u svetu jer kako vidimo ima još političkih klovnova. Vidimo da čak i u najvećim demokratijama poput američke ima rijalitija, najbolji dokaz za to je kampanja Donalda Trampa, jednog od predsedničkih kandidata - kaže Jovan Komšić.

Kao što sada naziva Nikolića grobarom, tako je Šešelj Mirjanu Marković, suprugu Slobodana Miloševića nekad nazivao crvenom vešticom, ali je potom, bez problema, ušao sa njom u vlast, podseća analitičar Jovan Komšić.

- Danas je samo promenio adresu i nastavio da komunicira sa najsiromašnijim slojem građana Srbije i da tako zabašuruje ozbiljne teme u zemlji - pojašnjava Komšić za "Vesti".

On ističe da je neodlaskom kod predsednika Republike Šešelj hteo dodatno da ponizi Nikolića i da pokaže da ne vidi kao šefa države čoveka koji je bio njegov najbliži saradnik i pion.

Izjave Šešelja, dodaje on, nažalost su relevantne s obzirom na to da je ušao u parlament i da će imati poslanički klub.

- Tako će lider SRS-a nastaviti sa cirkusom i krajnje kontroverznom političkom pričom - zaključio je Komšić.

Šešelj je, inače, šefa države i svog kuma danima unazad vređao, čak mu je "pronašao" i treće vanbračno dete. Šešelju je u fokusu napada samo Nikolić, Vučića uporno izbegava, a deo javnosti nagađa zbog čega je to tako. Dok se jedni pitaju da li je Vučić novcem podmazao Šešeljevu diskreditaciju Nikolića, drugi vođu SRS-a vide kao "psa koji laje, a ne ujeda".

Šešelj je, prema oceni analitičara Dragomira Anđelkovića, vešt marketing majstor koji dobro shvata puls javnosti.

- Šaljući funkcionere svoje stranke u Predsedništvo Srbije Šešelj je hteo da Nikolića podseti da je on nekada bio samo pion vođe SRS-a. Nikolić se, međutim, pokazuje kao nevešt, čime pomaže i Šešelju i drugim političarima - kaže Anđelković za "Vesti", ocenivši da šef države očito ima loš medijski tim.

Politički cirkus

- Šta na poklon odneti čoveku koji ima sve? Ženu, ljubavnicu, dve kuće, tri vikendice, crkvu pokajnicu, fejk fakultetsku diplomu - poručio je uoči odlaska kod predsednika Srbije Nemanja Šarović na Tviteru. Visoka funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta je komentarisala pisanje medija da se Toma uplašio da Šešelj u njegovom kabinetu ne napravi cirkus:
- Zar može veći cirkus od toga da je Toma predsednik države - napisala je ona.





 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.05.2016. 18:26
Војислав Шешељ не жели разговор са фашиистима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online