Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
355
Petak 08.04.2016.
20:05
Vestionline A

"Zaprepašćeni smo, ali nećemo menjati zakon samo zato što Hrvatska tako hoće"

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić reagovao ja na informaciju iz Brisela da je Hrvatska praktično blokirala Srbiju na pitanju pripreme pregovaračke platforme za poglavlje 23, te poručio da Srbija neće nikoga moliti, i da neće menjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži. Kako je istakao, Vlada je zaprepašćena odlukom komšija da ne podrže evropski put Srbije, jer za takvu odluku Hrvati nisu imali nijedan valjani razlog.

Tanjug
Srbija ne trpi pretnje i pritiske: Aleksandar Vučić

Kako je rekao, Srbija je primila k znanju stav Hrvatske i Srbija neće dozvoliti da je bilo ko u Evropi i svetu, pa ni Republika Hrvatska, na bilo koji način ucenjuje, ponižava i nipodaštava.

- Srbija je zemlja slobodarskog naroda i nikada neće biti vreća za udaranje bilo kome. Ni na čije ultimatume nećemo da pristajemo. Nećemo da menjamo zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće - navodi se u saopštenju predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je i u govoru na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" u Novom Sadu, rekao da je Srbija sve vreme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti.

- Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i nezavisnost. I danas, kada u Briselu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga da molimo - primetio je Vučić i dodao:

- Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv - poručio je.

On je ponovio stav da mnogima ne odgovara jaka vlada u Srbiji, kako bi "vukli konce iz senke", ali i podsetio da se on "zakleo na Ustav Srbije, na vernost građanima ove zemlje".

- Možete da vidite nervozu kod mnogih, jer su očekivali i u nasoj zemlji i van naše zemlje, da će ovi izbori biti velika prilika da oslabe našu kolaiciju i listu "Srbija pobeđuje" i da posle toga mogu da upravljaju iza zavese i senke onako kako oni hoće i žele - rekao je lider SNS.

Dodao je i da su želeli da Srbija nema jaku vladu, kako bi mogli da nameću uslove kako da razgovaramo sa Prištinom, da mogu da Srbiju ponižaju u odnosima u regionu, da mogu Srbiji da nameću stvari koja ona ne može i ne želi da prihvati.

- Lista "Srbija pobeduje", međutim, želi Srbiju koja je ugledna i poštovana, koja će da se bori za sebe i koja će da ima jaku vladu, jer samo jaka vlada može da Srbiju izvede na pravi put, da uz podršku građana uradi dobre stvari za našu zemlju.

Srbija je, kaže Vučić, ljubomorno čuvala svoju vojnu neutralnost i to će nastaviti u budućnosti, isto onako kao što je bila jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji.

- A to je mogla zato što je slobodna, suverena i nezavisna, zato što nije kao oni koji su kao u lutkarskom pozorištu želeli da vuku poteze na političkoj sceni Srbije - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 08.04.2016. 23:58
Imala si pravo, virus u "mozgu". Laku noc.
Četvrtak 28.04.2016. 22:38
ВУЧИЋ ТЕ ЛАЖЕ – док тебе лаже његов кум и рођени брат већ годинама згрћу милионе евра преко својих компанија. У исто време, ти си социјални случај; – док његова деца похађају приватне школе, твоје нема ни за месечну карту; – док теби скида од плате и пензије, страним банкама омогућава да одавде исисавају паре. А ти си у кредиту који никад нећеш отплатити; – док наводно доводи стране инвеститоре, у ствари страним капиталистима омогућава изношење профита и даје им 20.000 евра по радном месту на коме ћеш ти за 200 евра да црнчиш као стока и роб; – док су тајкуни и партијски криминалци на слободи, теби шаље извршитеље за неплаћену струју и комуналије; – док се наводно бори против корупције, његови људи по општинама и градовима пљачкају буџетске паре; – док је наводно буџет у суфициту, јавни дуг је већи за 7 милијарди евра; – док говори о култури, децу ти трује ружичастим ријалити програмима из којих искачу н аркомани, к урве и шљам;- док говори о штедњи, његови министри купују виле на Дедињу;- док наводно опоравља српску пољопривреду, продао је странцима хиљаде хектара обрадивог земљишта. Док наводно повећава српски сточни фонд, омогућио је дупло већи увоз стоке и меса; – док партијске шмизле и д упелисци добијају сталан посао у јавном сектору, твоје дете мора да иде преко границе; – док се склапају уговори за арапске џамије по Београду, теби потапају светињу у Ваљеву; – док се наводно бори за очување Космета, српска лична карта тамо више не важи; – док ти говори о војној неутралности, потписао је Споразум с НАТО пактом по коме НАТО војник може да ти сруши ограду, силује ћерку, у бије сина и да за то не одговара; – док је по ПИНК-у и у Информеру Србија најбогатија у региону, ти из јеловника мораш да избациш основне животне намирнице; – док ти говори о достојанству, од тебе купује глас за кило зејтина и две паштете, јер по њему толико вреди твоје достојанство… И још много је тих ДОК, док ти мислиш да ћеш за две године живети боље. Освести се – ДОК НЕ БУДЕ КАСНО. Јер – ВУЧИЋ ТЕ ЛАЖЕ!
Petak 08.04.2016. 23:01
сви коментари бриса само један човек. то је устаћа МИЛОШЕВИЋ ХЕРОИ. он се још јавља кој адквокарус дијабола кро5ер и сплитски габри. долази овди да провоцира јевала га колинда дролинда. кад га брисамо јавља се кој НЕуЕУиНАТО. е па мајицу вам вашу српско католичку цукеле устаћке сад ћу вас упослим са сто коментари па ме брисаите маимуни. само још да дојдам да је вучић министар на милошевића и ученик на шешеља. све тешка багра и отпад србски. пу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online