Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 29.03.2016.
11:48
Vestionline A

"Nisu Srbi Nemci, da se stide svoje prošlosti"

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drađšković napisao je u autorkom tekstu za "Danas" kako se nad svima koji pamte šta je i kako bilo u nedavnoj prošlosti vrši horska lobotomija i oni se primoravaju da zaborave.

www.mc.rs
Prošlost se polako i olako zaboravlja: Vuk Drašković

- Srbi nisu Nemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. Neka se stide ti drugi, samo su njihove ruke krvave. Novoj našoj prošlosti temelj će biti neistine i samoobmane. Da ništa ne bude kako je bilo, jer nam je u tom ogledalu lice krastavo, nego da bude kako želimo da bude - naveo je Drašković.

Jedan od vođa prvih masovnih demonstracija opozicije je u tekstu "Šta će biti u prošlosti" rekao da zna šta će biti u budućnosti, ali da ne zna šta će sve biti u prošlosti.

- Biće, po svoj prilici, da u prošlosti, i to nedavnoj, onoj iz devedesetih, nismo ni živeli, pa je nismo mogli ni videti ni upamtiti. U našoj novoj prošlosti, koja se nazire i najavljuje, na krvavoj pozornici najstrašnijih zločina, stotina hiljada mrtvih i obogaljenih, miliona izbeglih i proteranih, Srbi će biti samo žrtve i mučenici - dodao je on.

Drašković je ocenio i da ćemo u toj novoj prošlosti dobiti i novi Jasenovac, i to "Tribunal u Hagu, kako patrijarh naš, hrišćanski i proročki, zaviri u prošlost koju sada stvaramo".

- Niko od Srba, koji su tamo osuđeni, nije skrivio nikakvo zlo ili greh. Osuđeni su samo zbog toga što su Srbi - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u novoj prošlosti Srbi neće nikoga napasti ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni na Kosovu, neće nikoga prvi ubiti ni proterati, niti će srpski akademici, vladike, pisci i mediji raspirivati mržnju i ludilo.

- Srbi će svuda biti napadnuti i svuda će se samo braniti od ustaša, od mudžahedina, od balista, od Evrope i Amerike - navodi Drašković.

Kako je naveo bivši ministar spoljnih poslova, stvarna i jeziva prošlost koja se dogodila - tenkovi koji, okićeni cvećem iz Beograda kreću na Hrvatsku, konclogori u BiH, četvorogodišnje granatiranje Sarajeva, srebrenički masakr, progon nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova, tajne grobnice albanskih civila na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima Srbije, crvene beretke, škorpioni, tigrovi, likvidacije Srba koji su žigosali zločine i zločince, sve će to morati da nestane.

- Da Bil Klinton bude kriv za Srebrenicu. Da muslimani granatiraju sebe po Sarajevu. Da Albanci, u američkoj režiji, beže sa Kosova. Da sud u Hagu bude produžetak zločina nad Srbima, onim najboljim i, naravno, nevinim. Neće i ne sme biti nikakve krivice za režim, tajne službe i aparat mržnje i smrti Slobodana Miloševića, koji je u većinskoj javnosti već uveliko rehabilitovan, za vrhovne vinovnike apokalipse iz devedesetih. U novoj i patriotskoj našoj prošlosti, njima će se podizati spomenici, a neke će proglašavati i za svetitelje - naveo je Drašković.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2016. 12:24
Ja bih se stidio bar guzziice kad nebih imao obraza kao Vuk Drašković - lopov, izzdajnik i strani plaćenik. Znamo mi dobro njegove koljače i pljačkaše "špediterske jedinice" iz Bosne koji su više zla nanijeli Srbima nego muslimani.
Utorak 29.03.2016. 15:07
Srbi se ne stide svoje prošlosti , a ti vuče i trebao za svoju....
Utorak 29.03.2016. 13:10
Dali je ovo neki novi Vuk,ili se zaista vratio sebi i svom nacionalizmu koji je pre svih svesrdno propovedao.Dali si Vuče ovo zaista Ti ili je ovo opet neka tvoja podvala.Daj bože da si razum i osećanja,čast i obraz stavio ispre svih bahanalija kojima si do sada podlegao.Daj bože.Kao pisca te veoma cenim kao čoveka-na velikom si ispitu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online