Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.03.2016.
17:05
Vestionline A

Novi inicidenti na KiM: Manijaci jurili automobil sa Srbima

Incidentima na Kosmetu nema kraja. Samo dan posle prevrtanja kamiona srpskih registarskih tablica nedaleko od Podujeva, došlo je do novog napada na Srbe kod Vučitrna. Naime, dvojica mladića jurila su automobilom vozilo u kome su bile službenice Narodnog pozorišta Priština.

Reuters
Sve više incidenata na Kosovu

Incident se, kako je javio Radio KiM iz Čaglavice, dogodio oko 11 sati kada su Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović automobilom sa registarskim tablicama Vrnjačke Banje krenule na posao u Gračanicu.

Prema rečima Simićeve, organizatorke u Narodnom pozorištu Priština, koja je vozila automobil, dvojica nepoznatih mladića u automobilu kosovskih registarskih oznaka počela su da ih prate, a potom su počeli da ih provociraju primičući se uz zadnji deo vozila i pretičući ih, da bi na kraju pokušali da ih svojim vozilom izguraju s puta.

- Ruke su mi se znojile i samo sam gledala kako da svoje koleginice i sebe izvučem iz ove situacije i da nekako stignemo barem do Prištine. Ja vozim automobil s registarskim tablama Vrnjačke Banje. Ne znam kako ću večeras kada budem završila s poslom da se vratim kući. Ovo je stvarno veliki problem - kazala je Simićeva.

Kola u kojima su bili mladići su skrenula na benzinsku pumpu, a nedugo potom, u blizini Prištine, slična scena se ponovila samo sa drugim automobilom u kojima su bila četvorica mladića.

Po dolasku u Gračanicu zamenik direktora Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić otišao je u stanicu Kosovske policije u Gračanici sa Simićevom da prijave slučaj, ali su policajci to odbili da učine upućujući ih da se vrate u Vučitrn i tamo prijave slučaj.

Kada ih je Radonjić upitao da li je normalno da vidno uznemirene devojke šalju nazad u Vučitrn, oni su mu naredili da napusti stanicu, a Simićevu zadržali u čekaonici dok pozovu tužioca koji bi ispitao ima li osnova da prihvati prijavu. Kosovska policija na kraju je ipak uzela izjavu od Simićeve.

Pojedini radnici Narodnog pozorišta Priština svakodnevno putuju na relaciji Kosovska Mitrovica-Gračanica. Glumica Tamara Tomanović kaže da ih je današnji incident uznemirio i da će se svakako odraziti na njihov rad.

- Uplašena sam. Bile smo u pranici i ono što smo nas tri doživele može da se desi svakom. Ja već dve godine putujem iz Kosovske Mitrovice do Gračanice i nikada mi se nije desio ovakav incident. Sada sam uplašena i ne znam šta ćemo dalje - kazala je Tomanovićeva.

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2016. 18:47
Od kad se to zovu manijaci-hteli ste reći šipptari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online