Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 16.02.2016.
06:48
Đ. Barović - Vesti A

Srbijo, pomagaj da ne prođemo kao Tolimir

Milan Lukić, koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu robiju, a zatvorsku kaznu izdržava u Estoniji, preko svog Fejsbuk profila uputio je dramatično pismo srpskoj javnosti u kojem apeluje da se pomogne teško obolelim generalima Dragomiru Miloševiću i Milanu Martiću, koji sa njim robijaju u ovoj zemlji.

icty.org
Pismo srpskoj javnosti: Milan Lukić

"Obraćam vam se jer su svi gluvi na molbe mojih sapatnika generala Dragomira Miloševića i Milana Martića. General je 75 godina star i u teškom je zdravstvenom stanju. Na jedno oko vidi samo deset odsto, a na drugo ne vidi uopšte. Zdravlje ga napušta konstantno, srce mu nije u redu i više je invalid jer noge ga izdaju, jedva se kreće. Pitanje je dana kad će pasti u postelju", stoji na početku ovog apela Lukića u kome se navodi i da je Martić dijabetičar koji dnevno po četiri puta mora da prima insulin, a da je već više puta u zatvoru doživeo "šećerni šok".

"Vraćali smo ga iz mrtvih, a da li će sledeći put preživeti, ne znam. Ni ja nisam u stanju da se brinem o njima jer i moje zdravlje nije više u najboljem redu", objasnio je Lukić i naveo da su o teškom zdravstvenom stanju osuđenih Srba koji robijaju u Estoniji obavešteni i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali i mnogi ministri u Vladi, međutim da, navodno, "ništa ne preduzimaju".

"Pomozite im pre nego bude kasno i završe kao general Zdravko Tolimir i drugi. Niko za sve ove godine tamnovanja u Estoniji nije nije došao da nas obiđe iz Srpske pravoslavne crkve. Pišite i patrijarhu da pošalje nekoga da poseti mučenike u Estoniji, da se uveri u njihovo zdravstveno stanje. Pišite predsedniku, premijeru, ministrima i novinarima. Zar moraju svi da se vraćaju kući u sanducima? Jedino vi, javnost, možete pomoći", napisao je Milan Lukić.

Jovo Martić: Zatvor bez doktora

Brat nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Krajine Milana Martića, Jovo, nije znao da objasni na koji način je Lukić objavio ovaj apel, ali je potvrdio da je veći deo tačan.
- Moj brat zaista ima šećer, a situacija u zatvoru gde robija je loša i bilo je do sada svačega. Možete li da zamislite da za ceo zatvor ne postoji nijedan doktor, već samo jedna medicinska sestra, i to je sve. Na sreću, moj brat je prošle godine svedočio u procesu protiv Hadžića u Hagu pa mu je tamošnji lekar propisao novu terapiju i pitanje je šta bi bilo da nije - ističe Jovo Martić.


 

POVEZANE VESTI

Utorak 16.02.2016. 08:11
Postoji jedna vrlo dobra narodna izreka: "Kad je muka dje si Djuka, kad se je-bete Djuku ne zovete." Vrapcima na grani je poznato zasto su Sbi izrucivani Sudu u Hagu (Sevingenu). Da bi se dodvorili zapadu, dobili neki Kredit, da bi se zu pomoc benificija koje je davao zapad ubrao neki politicki poen kako bi se kako tako odrzalo na vlasti. Putnicima za Sevingen pored "Srecan put, necemo vas zaboraviti", obecavana su brda i dolovi. Danas oni sto su isporucili i zadnjeg optuzenog u Sevingen su promenili dlaku, vise se ne bave demokratijom i Sudom u Hagu, tamo smatraju da su zavrsili poso, sad su presli u patriotski blok, od Dveri, preko DSS i DS, vise ich ne brinu ni osudjeni, ni oni kojima se sudi. Cak nemaju postovamja ni prema preminulima. Dzaba je sad previjati hladne i masne obloge, udarci su jaci od leka. Oni sto su ich isporucili se sad bave izborima, imaju nocnu moru u vidu 5%, narod ich je kaznio, ali je kazna mala za sve sto su ucinili Srbiji i Srbima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online