Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 04.02.2016.
16:12
Vestionline A

Radikali slede Šešelja, neće dobrovoljno u Hag

Srpska radikalna stranka ponovila je u četvrtak da se njeni članovi Vjerica Radeta, Petar Jović i Jovo Ostojić neće dobrovoljno predati Haškom tribunalu jer, kako je saopšteno iz SRS-a, ta stranka ima saznanja da su optužbe za nepoštovanje suda protiv troje radikala potpuno izmišljene i režirane.

Tanjug
Neće Šešelj a ni drugi radikali dobrovoljno u Hag

Radikali tvrde da sa ovim saznanjima raspolaže i Vlada Srbije.

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj rekao je da Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa samo isporuku srpskih državljana koji su optuženi za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti ili genocid.

Zakon ne predviđa isporuku po optužbama za nepoštovanje suda i pravno je nemoguće isporučiti bilo kog državljanina Republike Srbije na osnovu takvog zahteva, naveo je on.

Haški tribunal saopštio je juče da je pozvao Vladu Srbije da pošalje svog ovlašćenog i obaveštenog predstavnika, kako bi na sudskoj raspravi 10. februara dodatno obrazložila šta čini da ispuni sudski nalog za hapšenje članova Srpske radikalne stranke Petra Jojića, Vjerice Radete i Jova Ostojića, optuženih za nepoštovanje suda.

U saopštenju se podseća da je Srbija, prema Statutu Haškog tribunala, pod legalnom obavezom da izvršava naloge za hapšenja optuženih pred tim sudom.

Raspravno veće Tribunala utvrdilo je da je "kontinuirano neispunjavanje obaveze Srbije da ispuni naloge za hapšenja neprihvatljivo", navodim se u saopštenju.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je takođe juče da je Srbija u korespodenciji sa predstavnicima Haškog tribunala i da traži dodatna pojašnjenja u vezi sa njihovim zahtevom da funkcioneri SRS budu uhapšeni.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.02.2016. 18:57
СРС - Војислав Шешељ побеђује на следећим изборима .ЖИВЕЛИ РАДИКАЛИ . Живела братска Русија и Путин .СРС - Војислав Шешељ је 2000.год. био против ДОС и ОТПОР јер је знао да су они плаћеници Вашингтона и Брисела .САД су потплатиле коштуницу да доведе америчку демократију и тако да уништи Српску индустрију .
Četvrtak 04.02.2016. 17:43
I ja Seselju Vucicu i Tomi Nikolicu i svim Vadikalima i SNS govnnavima sve po spisak svaki dan i na svako mesto na vek i vekova . AMIN !
Četvrtak 04.02.2016. 17:17
Radikale u Hag ? Predstava za budale . Zasto bi ih slali u Hag kad OBOZAVAJU Vucica a samim tim rade sve da uniste Srbiju . Veci OLOS od bivsih i sadasnjih radikala ne postoji u Srbiji . Po pokvarenosti i podlosti najblizi im je Vuk Draskovic . Za nekoliko mandata koji su dogovoreni u ambasadama zaludece biracko telo u korist Vucica . Nista nije slucajno . Mislite o tome .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online