Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 13.12.2015.
04:00
J. L. P. - Vesti/Agencije A

Vučić otvara rane ojađenih

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak po podne da je "gotovo siguran šta se dogodilo pre 17 godina", kad je u kafiću Panda u Peći ubijeno šest mladića srpske nacionalnosti, ali da za to nema dovoljno dokaza!

A. Čukić
Mesto zločina: Zaboravljeni kafić "Panda" u Peći

- Bauljamo u mraku. Gotovo da sam siguran da znam šta se tamo dogodilo, ali za to nemam dovoljno dokaza. To je sve što mogu da kažem, sve drugo što bih rekao neko bi rekao da kršim principe poštovanja institucionalnog rada - izjavio je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je rekao da je zgrožen mnogim stvarima iz srpske prošlosti, iako ima i bezbroj stvari kojima treba da se ponosimo.

- To je jedan od događaja u kojima, šta god da je stvarna istina, nisam siguran da bismo mogli da se ponosimo s tim što su učinili naši organi u tom trenutku - rekao je Vučić.

On je na taj način podgrejao sopstvenu priču od pre dve godine kada je šokirao javnost sumnjama da su u zločin umešane tadašnje srpske službe bezbednosti.

- Posle Vučićeve izjave mogu samo da kažem da sam se osećao isto kao onoga dana kada sam čuo da mi je sin nastradao u Pandi. Ako nešto znaju neka otkriju. Nadam se da će slučaj biti obelodanjen, da ne optužujemo ni jednu, ni drugu stranu. Da znamo pravu istinu - rekao je pre tačno godinu dana "Vestima" Vojislav Trifović, otac ubijenog Dragana.

A. Čukić
Godine prolaze, bol ne: Vojislav Trifović

Vrata svuda zatvorena

- Nikada mira u Srbiji neće biti, i ne bilo ga, ako ne otkriju ko je ubio mladiće u kafiću. Nema gde nismo do sada išli, a vrata su nam svuda bila zatvorena. Mislim da znaju ko je to učinio, a ćute. U ime svih majki ubijene dece apelujem da gospodin Vučić pozove roditelje i neka objave da li išta zna ili ne zna - odlučna je Ljubica Trifović.

Porodice su očajne jer niko nije odgovarao za ovaj stravičan zločin.

- Živimo u tami kao što i oni žive u tami. Ne znamo ko ih je i zašto ubio, šta je povod njihovog ubistva. Ni danas ne mogu da poverujem da je neko mogao da uradi takav zločin, a do današnjeg dana da se ne otkrije i da niko ne odgovara - priča Milena Radević, čiji je sin Ivan takođe ubijen u Pandi.

Vučićeva izjava od pre dve godine bila je povod za novu agoniju porodica pobijenih.

- Još sam u agoniji, da li je to tačno, da li su to izmišljotine koje neko priča. Kada je vrh države javno objavio, neka izvole, neka iznesu istinu. Ko je ubio našu decu? Zašto ih je ubio? Neka stanu pred nas roditelje i neka nam kažu - poručuje Milena Radević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.12.2015. 08:18
ZAŠTO se Vučić uopšte oglašavao ako nije spreman da iznese istinu . Da malo posoli rane roditeljima poginulih ? Sram ga bilo .
Nedelja 13.12.2015. 09:10
Ako su to u radici Srbi, znaci tajne sluzbe, to je bilo po naredjenju vlasti, a Vucic je bio Deo te vlasti, njen najekstremniji deo. ..... Jasno je da nista nije uradjeno bez njegovog znaju. ...... Posto se radi o najtezem psihhopati i sramoti za ljudski Rod, prosto zazalim zasto on nije bio u tom kaficu..... U svako slucaju, najveca ponizenje za srpski Rod, uopste je Vucic Aleksandar
Nedelja 13.12.2015. 10:03
Kažu neki - zato što je zločin izveden "precizno" - mora da su srbi ??? a to što se baza britanskog"SAS"-a nalazi sa druge strane Prokletija, nema ama baš nikakvog značaja ? I zašto baš Peć ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online