Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.11.2015.
11:46
informer.rs A

Skandal u KG: Osnovac prodavao očevu marihuanu na času

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Mirko Jovanović" u Kragujevcu je priveden nakon što je pokušao da proda marihuanu drugu iz odeljenja, i to za vreme časa biologije.

Reuters
Pušenje marihuane je OK?! Nije! (Foto: Ilustracija)

Kod njega je u đačkoj torbi pronađeno 10 grama ove droge! Ubrzo je priveden i B. K., otac golobradog narko-dilera, kod kog je pronađeno još pola kilograma marihuane!

Nenad Milovanović, direktor OŠ "Mirko Jovanović", objašnjava da se primopredaja droge između osmaka odigrala u utorak tokom prepodnevne smene.

- Za vreme petog časa, kada je odeljenje osmog razreda imalo čas biologije, zakucao je na vrata učionice jedan učenik, takođe osmak, iz popodnevne, suprotne smene. Ljubazno je pitao nastavnicu da ga pusti da drugu iz tog odeljenja navodno vrati neki novac - priča Milovanović i dodaje da nastavnica tog dečaka nije pustila u učionicu i rekla mu je da sačeka da se završi čas.

- Kada je taj dečak izašao napolje, đak kod koga je došao ovaj upitao je nastavnicu da li može da izađe do toaleta. Nastavnica ga nije pustila jer je primetila da se dečak uznemirio i da se čudno ponaša. Kada je došla do njegove klupe, videla je da u ruci krije neku kesicu i brzo shvatila da je u njoj marihuana. Odmah je obavestila pomoćnika direktora i školskog policajca, koji je pozvao ostale kolege - ispričao je Milovanović.

Policija je pretresom ranca osmaka pronašla još 10 grama marihuane. Međutim, novi šok je usledio kad su otkrili kako je taj dečak nabavio drogu.

- Detaljnim ispitivanjem smo došli do saznanja da marihuana pripada B. K., ocu ovog učenika. Oca smo odmah uhapsili i kod njega pronašli čak pola kilograma ove droge! Prema našim dosadašnjim istraživanjima, dečak je krišom od oca uzimao marihuanu da bi je prodao u školi i tako je sebi zarađivao džeparac - kaže izvor iz policije.

B. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, a protiv njegovog sina podneta je krivična prijava. Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, đak OŠ "Mirko Jovanović", kod koga je pronađena marihuana, može krivično da odgovara, s obzirom na to da ima punih 14 godina.

Direktor škole ističe da je učenik koji je dilovao drogu bio primeran đak i nikada nije pravio neke ispade u školi.

- Čak je bio i veoma povučen i zato smo zatečeni ovim događajem. Učenik koji je pokušao da od njega kupi "paketić" nije bio neki uzoran đak i imao je problema sa disciplinom  -naveo je Milovanović.

Ovo je, kaže, prvi takav slučaj u toj školi i zato su podigli nivo bezbednosti na najviši nivo.

- Nastavničko i odeljenjsko veće zasedaju, istraga traje, prikupljamo izveštaje od razrednog starešine i policije i na osnovu toga ćemo razmotriti i preduzimanje vaspitno-disciplinskih mera prema đaku - kazao je Milovanović. 

Direktor: Kontrolišite decu!

Nenad Milovanović, direktor OŠ "Mirko Jovanović", apelovao je na sve roditelje da malo više razgovaraju sa svojom decom, da vode računa sa kim se druže i proveravaju njihove đačke torbe.
- Samo takvim zajedničkim radom roditelja i nastavnika, kao i školske uprave i policije, možemo da sprečimo ovakve nemile događaje u školi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online