Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 18.10.2015.
12:38
Srna A

Britanski ambasador napustio proslavu zbog Kusturice!

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif napustio je u subotu salu u "Sava centru" u Beogradu, tokom obežavanja sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke, u trenutku dok je za govornicom bio proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Tanjug
Ustalasao "duhove" imperijalista

Kif je salu napustio u trenutku kada je Kusturica rekao da nije slučajno to što je Srbiji baš Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova, odnosno da nije čudo što Srbiji ultimatum donose Britanci.

- Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope. Nije takve bilo od amputacije Sudeta od Češke. Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gde su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensiije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon, kazao je Kusturica i dodao:

- U toj ideji su uvek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inostranih poslova doneo vest u kojem postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova. Još su davno engelski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izveštaja iz Istanbula i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi, dakle još od vremena Otomanske imperije, rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima na proslavi SNS u Centru Sava.

Kif je tokom Kusturičinog govora napustio salu ali se posle intervencije članova SNS-a ipak vratio.

Obraćajući se zvanicama posle Kusturice, predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na te njegove reči.

- Dame i gospodo, dragi prijatelji, a svi koji su ovde sa nama naši su prijatelji. I mislim da smo uspeli da pokažemo da smo u stanju da okupimo ljude iz celog sveta, koji ne moraju da nas podržavaju, ali koji žele, mogu i hoće da nas čuju. Zato vas molim da jednom velikim aplauzom pozdravite sve naše prijatelje iz sveta, sve ambasadore koji su ovde, da se moj prijatelj Kusturica ne naljuti, i Denisa Kifa, i gospodina Čepurina, i da pokažemo da je to put koji ćemo da gradimo i pravimo i u budućnosti, rekao je Vučić.

Na početku proslave, ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Čepurin dočekan je u sali ovacijama, apaluz je trajao više od minut, a srdačno je pozdravljen i kineski ambasador Li Mančang.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.10.2015. 12:48
Браво Кусто. Само си рекао оно што сви Срби мисле. За разлику од Вучића, ти си слободни уметник и можеш то да кажеш, а да то нема политичке последице (какве год). У сваком случају, сви прави Срби треба да ти скину капу...........Да се разумемо таквих је на овом порталу најмање !
Nedelja 18.10.2015. 13:22
Eto sreće da se vratio u Britaniju i da nikoga nikada više ne pošalju . Ovako ostao je u Beogradu da pije krv Srpskom narodu .
Nedelja 18.10.2015. 15:43
Ovo sto cu sada reci neznaci da podrzavam politiku Engleske prema Srbiji,ali taj ambasador je sasvim pravo postupio.Sad se nasao taj copin miljenik da nekoga kritikuje.Neznam samo gde je bio za celo vreme stradanja Srba,a o njegovim filmovima komentar nije potreban,govore sve o njegovoj dobroti prema Srbiji i Srbskom narodu.Zato je i tako dobro nagradjivan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online