Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.10.2015.
17:41
J. L. Petković - Vesti A

"Dosta je samovolje Bratislava Nikolića"

Odbornici Građanske Inicijative Srpska u Skupštini opštini Štrpce izdali su saopštenje o problemima u opštini Štrpce. Saopštenje prenosimo u celosti.

youtube.com/Slobodno Srpski
Optužen za kabadahijsko ponašanje: Bratislav Nikolić

Povodom dešavanja u našoj opštini, mi odbornici GI Srpska iz Štrpca žepimo da upoznamo javnost sa dešavanjima u našoj opštini. Problemi sa kojima se suočava naša opština i veći deo naših sugrađana, prolaze nezapaženo usped poslednjih trvenja unutar Srpske. Bojimo se da će posledice biti pogubne ukoliko se ne spreči proces svesnog uništavanja naše opštine. Naša opština i mi kao odbornici moramo da izrazimo zabrinutost zbog ostavljanja na cedilu nas, kao i glasača koji su nas podržali.

Vlast Bratislava Nikolića sprovodi represivne mere prema svima nama koji ne dišemo kao on. Iako u Skupštini opštini Štrpce ima 6 odbornika GI Srpska i 5 odbornika novog SNS, koji je u koaliciji sa albanskim partijama PDK i LDK. Gradonačelniku Štrpca nije palo na pamet da otvori dijalog i ponudi saradnju predstavnicima Srpske liste i tako na licu mesta pokaže proklamovano jedinstvo . Jedinstvo se pokazuje pre svega u svom dvorištu i kući pa tek onda na celom Kosovu i Metohiji. Represivne mere na svojoj koži osećaju odbornici i građani koji neće da podrže otimačinu Ski centra Brezovica, svi oni koji neće da podrže divlju gradnju u Nacionalnom parku Šar planina, svi oni koji se protive davanju pod sumnjivim okolnostima vodnih resursa opštine.

Ovom prilikom tražimo zaštitu od torture i represije koja se sprovodi nad nama, tražimo zaštitu od samovolje jednog čoveka koji se samoproglasio za lokalnog Kalifa koji kontroliše naše živote. Tražimo reakciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, jer je Kalifat u Štrpcu i nastao uz podršku te iste Kancelarije. Promenom opštinskih veća u opštinama Štrpce, Prizren i Uroševac data je apsolutna vlast jednom čoveku, a sve u cilju jedinstva Srba na ovim prostorima. Na žalost, ne da jedinstva nema nego je data još samo jedna poluga vlasti koja se obilato koristi u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

A ko su politički neistomišljenici? Mi, odbornici Srpske i 3700 Srba koji su u Štrpcu glasajući za Srpsku dali glas svojoj otadžbini. Izbrisani smo gumicom zarad novih, vizuelnih 3000 članova SNS-a. Nemojte nas optuživati za nejedinstvo. Mesecima unazad se obraćamo Kancelariji kako bi se ovi problemi rešili, mesecima unazad nudimo ruku pomirenja u ime jedinstva ovog naroda kome su podele preko glave. Na brojne dopise iz Kancelarije nisu nas udostojili ni odgovora, kamoli sastanka koji bezuspešno tražimo gotovo godinu dana unazad. Nemoguće je ne spomenuti poslednju posetu direktora kancelarije gospodina Đurića Šrtpcu, koji je tom prilikom prosto bombardovan nizom neistina. Jedna od njih koju je i sam nažalost izgovorio, jeste da je Štrpce primer pozitivnih migratornih kretanja. Istina je na žalost svih nas potpuno drugačija. U Štrpcu godinama unazad nema istinskog povratka a gotovo da nema dana da neki Srbin ne napusti svoje ognjište ili ne proda svoju livadu ili njivu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online