Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 24.09.2015.
05:00
Đ. Barović - Vesti A

Prota Bilbija ogorčen na Šešelja

Prota Vojislav Bilbija, starešina Roterdamske parohije SPC i arhijerejski namesnik za Holandiju, demantuje da ima ikakve veze s navodima lidera radikala Vojislava Šešelja o neverstvu i vanbračnom detetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

M. Karović
Ko je pametan, razumeće: Vjislav Bilbija

- Već 16 godina služim u haškoj pritvorskoj jedinici kao duhovnik i ispovednik. Služio sam i služim Bogu i svom narodu čuvajući strašnom zakletvom Svetog Save ispovedne tajne po cenu svoga života. Iskreno se protivim zloupotrebi crkvene službe i dostojanstva sveštenika za nečije egoistične političke i bezbožne svrhe. Zato se ograđujem od teksta objavljenog u tabloidu "Kurir" od 21. septembra - rekao je Bilbija za "Vesti".

On je odbio dalje komentare.

- Ko je pametan razumeće, a ko ne, neće vredeti ni stotine ispisanih slova - dodao je Bilbija i poručio da se ovim povodom neće više oglašavati u javnosti.

Da podsetimo, Šešelj je izneo tvrdnju da je Toma Nikolić pre desetak godina imao "aferu" sa državljankom Holandije Elizabetom Farel, sa kojom je, navodno, dobio i dete.

Farel: Nisam krstila dete

Elizabet Farel demantuje i Šešeljeve tvrdnje da je prevedena u pravoslavlje i da je sveštenik Bilbija krstio njeno dete.
"Pa ja sam ateista! Jesam poreklom Jevrejka, ali nisam religiozna. Tog Bilbiju sam nekoliko puta srela, i to je sve. Očigledno je da Šešelj ovakvim lažima hoće da uništi život deteta koje nema veze ni sa kim iz vrha države. Mnogo sam uznemirena zbog svih ovih stvari i mislim da ću vrlo brzo da odem iz zemlje. Ovo ne mogu više da trpim", rekla je Farel beogradskim medijima.

Lider radikala rekao je da je on tu priču čuo lično od prote Bilbije dok je u Hagu štrajkovao glađu. Šešelj je objasnio da je aferu obelodanio tek pošto ga je Bilbija oslobodio "zakletve ćutanja". Šešelja je demantovala i Elizabet Farel i najavila tužbu protiv njega.

- Pošto se ovaj razgovor sigurno snima, iskoristiću priliku da kažem i vama i bezbednosnim službama i Vladi Srbije da mi je žao što je do ovoga došlo. Očigledno je da gospodin Šešelj u poslednje vreme ima probleme sa zdravljem, kako fizičkim, tako i mentalnim. Očigledno, on više ne zna šta radi ili je reč o tome da se s nekim dogovorio da priča ovakve stvari - kazala je Farel i dodala da "Nikolića ne poznaje lično".

"Srela sam ga jedanput, i to u vezi s prevodom Šešeljeve dokumentacije. Od kada se SRS raspao, nemam nikakve kontakte s ljudima iz SNS, dakle ni sa Nikolićem ni sa Vučićem. Ne podržavam njihovu politiku, baš kao što ne podržavam ni SRS. Ja sam levičar. Saradnja sa SRS-om bila je isključivo u domenu prevođenja - objasnila je Elizabeta Farel.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.09.2015. 10:31
Najveći ološ u ovoj mojoj jadnoj i opljačkanoj Srbiji su pojedini aktuelni i bivši vadikali. Dezerterska i ratno-profiterska bagra.
Četvrtak 24.09.2015. 10:15
Došljacima koji prave probleme i nanose štetu Srbiji i srbskom narodu ODUZETI DRŽAVLjANSTVO i proterarati ih iz Srbije. Tako rade i pravno najuređenije države. Ovaj KURBAT je Srbiji napravio gomilu problema, pravi ih dalje, vreme je da Šešelj ide kući, naime tamo odakle je i došao. Naravno neka povede i bagru koju je dovukao ovde.
Četvrtak 24.09.2015. 10:36
U svojstvu potpredsednika Srpske radikalne stranke, Vojin Vuletic trazi od Seselja da mu objasni jos jednu misterioznu cinjenicu. Naime, u jeku vec krvavoga rata izmedju Srba i Hrvata, u leto 1991. godine, u/staske paravojne jedinice bile su zarobile Seselja. Odusevljeno je javljeno Zagrebu kako je uhvacena krupna zverka, ali je iz Zagreba smesta nalozeno da se Seselj pusti. Vuleticu je ovo bilo veoma sumnjivo i trazio je od Seselja objasnjenje. Posto objasnjenje nije dobio, napustio je demonstrativno stranku i ubrzo potom naprasno umro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online