Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.08.2015.
06:08
N. S. Preradović - Vesti A

Obruč oko Dinkića je poruka Vučiću?

Ako je verovati beogradskim medijima, najkontroverzniji srpski političar novije generacije Mlađan Dinkić uskoro bi mogao da izađe pred lice pravde pošto tužilaštvo i policija ubrzano privode kraju istrage o Nacionalnoj štedionici i pružanju konsultantskih usluga za projekat razvoja turizma na Staroj planini.

Fonet
Stare afere u novom ruhu: Mlađan Dinkić forsirao projekat "Stara planina"

U ovim poslovima država je navodno oštećena za milione, a samo poklanjanjem poslovnog prostora Narodne banke bivši ministar finansija je, kako se navodi, oštetio državu za skoro 15 miliona evra.

Da podsetimo, policija se slučajem Nacionalne štedionice bavi već tri godine, pa se logično nameće pitanje da li je Dinkić stvarno proćerdao državni novac i ima li realnog osnova za njegovo krivično gonjenje ili je u pitanju još jedna letnja zabava za čitaoce. Za sve to vreme Dinkić se bezbrižno brčka na Crnogorskom primorju.

Pretresali očevu kuću

U novembru 2013. policija je pretresala kuću Dinkićevog oca u potrazi za dokazima. Dinkić je potvrdio ta saznanja, navodeći da su policajci bili u Vlasotincu da pretresu dokumentaciju o imovini njegovog oca. Potom je slučaj pao u zaborav.

Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju kaže da je "slučaj Dinkić" potpuno besmislena priča.

- Nakon tri godine trebalo bi biti kristalno jasno da li je Dinkić počinio to što mu se pripisuje ili nije. Ukoliko ima osnova za javno prozivanje nekoga u tom slučaju onda treba prozivati tužilaštvo, šta je ono radilo tri godine, a ne Dinkića - kaže Pavlović.

On dodaje da je poslednji "napad" na Dinkića "usmeren pre na Vučića nego na njegovog savetnika za poslove sa Arapima, što je bila jedna od Dinkićevih funkcija.

- Prozivke su više upućene Vučiću u stilu šta ste radili tri godine nego bivšem guverneru i ministru finansija - kategoričan je Pavlović.

Kao potkrepljenje ove teze ide i podnošenje krivične prijave protiv protiv Veroljuba Stevanovića, bivšeg gradonačelnika Kragujevca i jednog od lidera Ujedinjenih regiona Srbije (Dinkićeve koalicije).

Naime, kragujevački javni pravobranilac je podneo krivičnu prijavu protiv Stevanovića zbog sumnje da je oštetio grad za više od milion evra.

Radomir Nikolić, sadašnji gradonačelnik Kragujevca i sin Tomislava Nikolića izjavio je da je grad "opljačkan i da to svi znaju i vide". I u ovom slučaju postavlja se pitanje zbog čega se čekalo tako dugo da bi došlo do ovih optužbi.

Poznavaoci političkih (ne)prilika kažu da nije slučajno što su obe afere otvorene istovremeno, jer se pred moguće izbore "bacaju karte na sto" i oživljavaju stare afere. U konkretnom slučaju Dinkićevi slučajevi štete premijeru Vučiću.

Pare izvlačili preko NVO?

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je u vreme mandata Mlađana Dinkića mnogo novca potrošilo i za finansiranje različitih manifestacija čiji su organizatori bile privatne firme. Kako novac nisu mogli direktno da uplaćuju privatnicima, korišćene su nevladine organizacije, tvrde mediji u Beogradu.
Na Staroj planini, na lokaciji Konjarnik, Ministarstvo je finansiralo gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda dovoljno za naselje od 450 apartmana. To postrojenje nikada nije proradilo pošto naselje nije ni sagrađeno.

Vanredni parlamentarni izbori

Premijer Srbije izjavio je juče da "razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora", ali da konačna odluka nije doneta.
- Vidim da su se gospoda Pajtić i Ugljanin veoma obradovali izborima, moguće je da im ta želja bude uslišena - rekao je Vučić i sa osmehom dodao:
- Vidite da ljudi to traže, a ja poštujem naše političke protivnike.









 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.08.2015. 08:01
ujka mišković će da zalegne.nema od toga ništa
Četvrtak 20.08.2015. 09:14
Ovo je nova zabava za budale . Nema ništa od postupka protiv Dinkića jednostavno zbog toga što je on tada a i danas radi kao špijun EU bandita isto kao i Vučić .Da bi se nešto dogodilo a banditi i pljačkaši koji su vodili Srbiju pozatvarali potreba je samo i isključivo REVOLUCIJA . Drugog puta nema jer svi su u dilu sa Briselskim zlliikoovcima i rade da potpuno unište narod i državu Srbiju .
Četvrtak 20.08.2015. 13:15
Svasta, pa ne bi dinkic bio u redovima "diplomatske zastite" toliko dugo vremena i pored svega sta je ucinio za destabilizaciju Srbije a da bi ga sada, kao "stezali u obruc"...ne budite naivni, karakteristicno bacanje narodu peska u oci. Zar dinkica vucko nije imao kod sebe, samo pitam !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online