Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.08.2015.
13:04
Tanjug A

Na Batrovcima se čeka nekoliko sati, nešto manje na Bubanj potoku

Prema najnovijim podacima Uprave pogranične policije, granični prelaz Batrovci je trenutno naopterećeniji, a na izlazu iz Srbije čeka se više sati, dok se na ulazu vozila kreću u intervalima od 90-120 minuta. Na naplatnoj rampi Bubanj potok u Beogradu pojačan je intezitet saobraćaja, trenutno se vozila zadržavaju od 30 do 45 minuta, a u toku dana se očekuje još veći intezitet.

A. Čukić
Vozači nervozni, provode po više sati na suncu i asfaltu u koloni

Na prelazima Šid i Sot na ulasku i izlasku vreme zadržavanja je 60 minuta. Na Horgošu se na ulasku u zemlju čeka oko 90 minuta, a na prelazu Bački Vinogradi na izlazu se čeka oko 100 minuta.

Na prelazu Gostunu, na granici sa Crnom Gorom, prilikom izlaska iz Srbije čeka se oko 50 minuta, dok se na granici sa Makedonijom na prelazu Preševo, kako na ulasku tako i na izlazu čeka oko sat vremena. Na ostalim prelazima, putnička vozila se ne zadržavaju više od 30 minuta.

Putevi Srbije su obezbedili cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama. AMSS je saopštio da će cisterna biti na Batrovcima i narednih vikenda dok traje turistička sezona.

Auto-moto savez preporučuje vozačima da koristite manje frekventne prelaze sa Hrvatskom Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom - Kelbiju i Bački Breg, dok je radno vreme prelaza Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Hogoš II od 07-19 časova. Te prelaze, sem naših i mađarskih državljana, mogu koristiti i državljani EU.

Bubanj potok

Zoran Janković iz "Puteva Srbije".za Tanjug kaže da je u petak zabeležen rekord kada je u pitanju prolazak automobila na toj naplatnoj stanici - iz smera Niša ka Beogradu prošlo ih je 28.500, što je najveći broj vozila koji je prošao tu stanicu ove godine.

- Kroz ovu stanicu je juče u oba smera prošlo preko 58.000 vozila, što je za oko pet odsto više u odnosu na isti dan prošle godine. Od 1. avgusta do 7. avgusta je od Niša ka Beogradu prošlo 13 odsto više vozila nego u istom periodu prošle godine - rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, nadležni na toj naplatnoj stanici su učinili sve kako bi zadržavanja bila smanjena, a danas je u smeru od Niša ka Beogradu otvorena dodatna traka za naplatu.

- Kada nam intezitet saobraćaja iz smera Beograda ka Nišu to bude dozvolio otvorićemo još dve trake za naplatu u smeru od Niša ka Beogradu - objasnio je Janković.

Prema njegovim rečima, zadržavanja iz smera Beograda nisu velika, a tome je doprinelo angažovanje rezervnih ekipa inkasanata koji ručnim deljenjem kartica znatno ubrzavaju prolazak vozila.

Svi kanali za naplatu i distribuciju karata će raditi neprestano 24 sata, rekao je Janković. Takvo stanje na naplatnoj stanici Bubanj potok može se, kako je naveo Janković, očekivati svakog vikenda do 1. septembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online