Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 08.06.2015.
21:39
Tanjug A

SNS: Pajtić nije uspeo da sakrije najnovije otimanje narodnih para

Srpska napredna stranka smatra da lider Demokratske stranke Bojan Pajtić nije uspeo od građana da sakrije "najnovije otimanje ogromnih narodnih para i to kako ih je stavio u džepove svojih članova - ovaj put preko tobožnjih NVO".

Tanjug
Naprednjaci ponovo prozvali predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića

- Kao što Pajtić nije mogao da sakrije pljačkanje Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalne investicije, Fonda za razvoj, tako nije uspeo od građana da sakrije ni najnovije otimanje ogromnih narodnih para i to kako ih je stavio u džepove svojih članova - ovaj put preko tobožnjih NVO - navedeno je u saopštenju potpredsednika Izvršnog odbora SNS Damira Zobenice.

Kako je istaknuto, Pajtiću ostaje samo da, preko svojih glasnogovornika, ''pokušava iznova da obmanjuje javnost, ali i ovaj put bez uspeha, jer građani Vojvodine svedoci su već 16 godina kako demokrate pljačkaju narodne pare i na koje sve načine pustoše budžet Vojvodine''.

Iz SNS ističu da je građanima ukazano na ''još jednu od mnogobrojnih malverzacija Demokratske stranke'' te da ih ''ne čudi panika šefa kriminalnog režima u Vojvodini, Bojana Pajtića, i njegovih pulena iz DS-a''.

Potpredsednik vojvođanske vlade Miroslav Vasin ranije danas je odbacio optužbe da je novac iz pokrajinskog budžeta zloupotrebljen na konkursu za javne radove, istakvši da takvi napadi predstavljaju pokušaj maskiranja zloupotreba u budžetu Grada Novog Sada i Republike.

On je na ocenio da su apsurdne tvrdnje da je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 20 miliona dinara kako bi se preko konkursa za javne radove i nevladinih organizacija pomogla kampanja Demokratske stranke.

- To je nastavak napada Srpske napredne stranke i njenih satelita na rad pokrajinske vlade - rekao je Vasin na konferenciji za novinare.

- Vasin je naveo da mogućnost zloupotrebe ne postoji ni teoretski "jer se namenska sredstva daju retroaktivno", odnosno kada svakog meseca od poslodavaca javnih radova stignu potvrde o angažovanim licima tada se iz pokrajina novac refundira.

On je kazao da je za dodelu novca za javne radove u Vojvodini u ovoj godini iz budžeta izdvojeno ukupno 160 miliona dinara što je "deo medija pod uticajem vladajućih stranka iskoristio za napad na vladu, premijera Bojana Pajtića i mene lično".

Vasin smatra da su ti napadi apsurdni i da "predstavljaju pokušaj da se zamaskiraju zloupotrebe republičkog i gradskog budžeta Novog Sada".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.06.2015. 22:14
Странке једна другу оптужују а за народ и за Србију заболе их уво . Када ће почети градња предузећа,мостова,путева,хидроелктрана,школа,Здравствених установа.....незапошљеност из дан у дан је све већа и динар све слабији .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online