Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 21.05.2015.
12:34 >> 16:06h
Tanjug A

Šta je Vučić rekao kada je pročitao Nikolićevu platformu o KiM?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je platforma predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji ozbiljan tekst o kojem će se razgovarati u državnom vrhu i da će u javnost izaći kad se bude sagledalo koliko je realna.

Fonet/N. Đ.
Vučić: Razumem ja njega, al' razume i on u kakvoj je situaciji Srbija

- Reč je o obimom i ozbiljnom tekstu. Kad budemo sagledali koliko je realističan i može da se sprovede u delo, izaći ćemo u javnost. Razgovaraćemo o tome u državnom vrhu. Potrebno je da se svi upoznaju sa tekstom - istaknuti intelektualci, javni radnici, pravnici... - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

Na pitanje novinara da li misli da će Srbija zbog platforme imati eventualnih problema sa zemljama Evropske unije, Vučić je rekao da razume predsednika Nikolića i da Nikolić odlično razume u kakvoj se, ne lakoj, situaciji nalazi Srbija.

- S jedne strane suočava se sa tim da evropska i ekonomska budućnost zavise od toga što ćete da činite neke ustupke koje ne biste u određenim momentima činili, i onda uvek dođete u situaciju da to morate da vagate i odmeravate i u tome je suština ozbiljnog bavljenja politkom i zato sam uveren da ćemo naći najbolji način i odgovor - rekao je Vučić, istakavši da ništa nije sveto pismo osim boljeg života za građane Srbije.

- Mi smo o tome spremni da razgovaramo, kao i o svakom drugom aktu - rekao je Vučić i dodao da zna da je predsednik spreman da čuje primedbe i da vidi šta je ono što bismo izmenili.

- Uveren sam da EU ne želi i neće pristati na ukidanje dijaloga, iako to ne piše u tekstu, ili da svoju poziciju suzimo dotle da ne možemo na ozbiljan način da nastavimo razgovore sa kosovskim Albabncima - rekao je Vučić i dodao da u skladu sa tim i svim globalnim kretanjima, moramo da sagledamo svoju poziciju.

- Reč je o ozbiljnoj stvari koju ćemo na taj način da posmatramo i da se tako obratimo našim građanima - rekao je Vučić.

Martinović: Platforma neće sukobiti Nikolića i Vučića

Platforma o Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne može da dovede do sukoba na relaciji predsednik države - predsednik

Tanjug

vlade, izjavio je danas funckioner SNS Aleksandar Martinović.

- Prema Ustavu Srbije, vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje i ja sam ubeđen da će vlada pronaći najbolji način da se reši problem Kosova i Metohije, pre svega položaj građana koji tamo žive, naše kulturne baštine, imovine i naših preduzeća - rekao je Martinović na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li bi platfroma mogla da dovede do sukoba između Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Martinović je rekao da pojedini mediji ne rade ništa drugo osim što se bave spekulacijama da postoji sukob između Nikolića i Vučića što, kako je rekao, apsolutno nije tačno. On je rekao da će se vlada u narednim danima baviti sadržajem platforme, ističući da svi u SNS i u vladi, kao i predsednik, imaju isti stav o Kosovu - da je to sastavni deo Srbije.

- Država pruža obe ruke za saradnju sa privremenim institucijama uprave u Prištini, želimo dijalog, miran život na KiM i za Srbe i za Albance - rekao je Martinović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.05.2015. 17:26
Da niko nije pisnuo o bilo čemu pa ni predsednik države,dok ja ne kažem:sad
Četvrtak 21.05.2015. 17:44
Ne daju komentare na Vučićevu posetu SAD-u Albaniji,i dolasku Merkelove,ne odlasku u Rusiju i zato:
Četvrtak 21.05.2015. 13:14
Za platformu je prekasno to ostane samo crna slova i zelja gosp. Nilkoli i Co.Neverujem dace ta platforma uopste predstavlati EU jer tobi bio smesno ne samo za ljude nego i za cetr nognog zivotinje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online