Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.04.2015.
08:00
D. Dekić - Vesti A

Vučićevi udaraju jedni na druge

Povremene izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića o političkom jedinstvu naprednjaka, demantovala je partijska situacija na terenu. Višemesečna nervoza u lokalnim odborima SNS-a širom Srbije dovela je do niza pucanja naprednjačkog tabora širom Srbije.

Tanjug
Složna braća samo za kamere

Poslednji primer uzavrelih partijskih strasti na sopstvenu štetu zbio se u Gornjem Milanovcu. U tom gradu je iz stranke isključeno petoro ljudi od kojih četvoro odbornika lokalnog parlamenta i to zbog toga što su osnovali odbornički klub i nazvali ga SNS - Tomislav Nikolić.

Zanimljivo je da republički poslanik i odbornik Dejan Kovačević tvrdi da su oni iz spiska članstva obrisani odlukom Izvršnog odbora koji vodi Radomir Nikolić, sin srpskog predsednika. Kao drugi razlog "čišćenja redova SNS-a" Kovačević navodi da su lični interes stavljali ispred javnog. Sada već bivši naprednjaci uzvraćaju da prihvataju da za ugledne i školovane odavno nema mesta u SNS-u Gornjeg Milanovca.

Sumnjivo od glave

Među naprednjacima kruže spekulacije da postoji trvenje na relaciji predsednika države i vlade, jer navodno Vučić ne prihvata da SNS na sledećim predsedničkim izborima ponovo kandiduje Nikolića koji je funkciju čelnika stranke napustio kada je postao šef države. Već duže vreme se govorka i da bi on da napravi novu partiju, a "Vesti" su pisale da bi na sledećim izborima Nikolić mogao da nastupi u koaliciji sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem.

Stranačka podela u Vršcu na delu se pokazala ispred partijskih prostorija gde je stotinjak članova tražilo od Vučića da smeni lokalno rukovodstvo. Uz najavu nastavka protesta, nosili su brojne transparente među kojima i napis "Predsedniče, pomozite ovi naši uništiše SNS u Vršcu".

Vršačke nezadovoljnike lokalni čelnik SNS-a Ljubiša Milosavljević je ocenio kao iskorišćene ljude "labilnog karaktera", među njima i nekolicinu uz koju su, kako tvrdi, na protestu bili članovi demokarata, socijalista i LDP-a.

Čistka pameti

Dejan Kovačević je rekao da isključeni članovi u Gornjem Milanovcu treba da odluče da li će se žaliti. On ističe da oni nemaju više pravo da odbornički klub zovu SNS. Jedan od izbačenih advokat Dragoljub Nešković kaže za "Vesti" da ova grupa neće uložiti žalbu.
- Isključenjem univerzitetskog profesora i tri advokata, uoči stranačkih izbora SNS je definitivno trasirala put u našem gradu - naveli su u pisanoj izjavi Nešković, Risto Bojović, Dušan Vujošević, i Zorica Antonić i Miodrag Nešković koji su obrisani sa spiska naprednjaka.

Raskol sada bivšeg čelnika opštine sa vođom SNS-a u Brusu doveo je naprednjake do gubitka vlasti u tom mestu. U Čačku je prošlog meseca poduža kriza SNS-a rezultirala smenom rukovodstva, a nezvanično se čulo da je razlog produbljivanje sukoba u tom odboru i loše kadrovanje.

U Vlasotincu su višemesečne svađe kulminirale tučom naprednjaka zbog koje je morala da interveniše policija.

POVEZANE VESTI

Petak 10.04.2015. 09:18
мала бара а много крокодила... није баш сва гамад добила обећано - па је дошло до проблема... да бар хоће да се ис*требе међусобно - нико зажалио не би...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online