Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 23.03.2015.
10:50
Tanjug A

Evropa: OK je srpsko-rusko prijateljstvo, ali...

Dobri odnosi Srbije i Rusije u principu ne predstavljaju problem u odnosima s Evropskom unijom, ali Srbija ipak mora da proceni kakave će mere preduzeti u kom trenutku i da pokaže potpunu posvećenost kada je u pitanju put ka EU, poručili su poslanici Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Tanja Fajon.

Tanjug
EP "preporučuje" da otkažemo vojnu vežbu sa Rusijom i počnemo da uvodimo sankcije

Flekenštajn, potpredsednik grupe socijalista i demokrata u EP, za list "Danas" rekao je da, iako ne treba prenaglašavati stvari, "Evropska unija sigurno ne bi pozitivno gledala na najavljeno zajedničko održavanje vojnih vežbi Srbije i Rusije".

Flekenštajn, čija je partija u vladajućoj koaliciji u Nemačkoj, dodao je i da bi "da je na mestu Beograda, gledao da odloži vojne vežbe s Rusijom, ako ne i da ih otkaže".

Upitan da li će EP reagovati u slučaju da budu održane vojne vežbe Srbije i Rusije zakazane za septembar, on je odgovorio da je "siguran da se to neće dopasti većini poslanika EP i da će EP odgovoriti na neki način".

Flekenštajn, koji je nedavno posetio Beograd u okviru delegacije EP, rekao je da, posle razgovora sa srpskim zvaničnicima njegov utisak glasi da se Srbija nalazi na dobrom putu, budući da su doneti brojni zakoni, ali da to ne sme ostati mrtvo slovo na papiru.

- Uzmimo za primer pitanje slobode medija. Čuo sam da postoje tri nova zakona i šta oni sadrže, ali nužno je sprovesti sve to u praksi. Ovo nije kritika vlasti, vać samo želim da kažem da posao nije završen, posao sada počinje - zaključio je Flekenštajn za "Danas".

Potpredsednica Kluba poslanika Naprednog saveza socijalista i demokrata u EP Tanja Fajon, koja se takođe nalazila u delegaciji koja je boravila u Beogradu, rekla je da EU očekuje da Srbija postepeno uvodi sankcije Rusiji.

- Mi razumemo čvrstu vezu i tradicionalne odnose Srbije s Rusijom, ali isto tako očekujemo i potpunu posvećenost kada je u pitanju put ka EU. To mi je tokom razgovora potvrdio i ceo srpski politički vrh - rekla je Fajon.

Ona je rekla da ne sumnja da su oni koji vode Srbiju "svesni potrebe da se spoljna politika EU, uključujući i sankcije Rusiji, postepeno primeni i u Srbiji, to jest da se spoljna politika Srbije harmonizuje sa spoljnom politikom EU".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.03.2015. 11:01
OK ali ... Evropo zlik.vci bando koja nas je "volela" bombama nosite se i sto PM . Zahaljujući špijunima koji vode Srbiju bombardovanje je oprošteno a ub.jeni narod i deca potpuno zaboravljeni . Ono što je istina Rusi bi mogli mnogo više i mnogo bolje da nam pomognu ali ti isti Rusi nisu nas bombardovali .
Ponedeljak 23.03.2015. 11:04
kao š to je uz pomoć majka kirbija uništio ''južni tok'',tako sada uz pomoć istog ide da se još više distancira od Rusije,što bi na kraju bila rezultanta-uvođenje sankcija bratskom narodu
Ponedeljak 23.03.2015. 11:02
Багро фа-шистичка хоћете да нам ви одређујете ко ће нам бити пријатељи!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online