Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 12.03.2015.
22:25
blic.rs A

Evo šta je Vučić poručio Bogoljubu Kariću

Aleksandar Vučić nema "ništa protiv da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju", ali ističe da će "prvo morati da ode u pritvor, a onda na sudu da dokaže svoju nevinost". Ovo je predsednik Vlade Srbije rekao svojim najbližim saradnicima komentarišući medijske najave o povratku Bogoljuba Karića u Srbiju.

Tanjug i facebook.com/Bogoljub Karic
Nema šale kod Vučića!

Karić je u intervjuu za TV Pink poručio iz Moskve da bi se vratio, ali samo ako se protiv njega ukine optužnica. On se tereti da je oštetio “Mobtel” za više od 60 miliona evra i u bekstvu je od 2006. godine.

- Zakon u Srbiji važi isto za sve, pa i za Bogoljuba Karića. On slobodno može da se vrati u Srbiju, a sud je jedino mesto gde se može utvrditi da li je kriv ili ne. Zato nije realno ukidanje optužnice protiv Bogoljuba Karića - kaže za “Blic” jedan od najbližih saradnika premijera.

Blic saznaje da Karić ima podršku za povratak u Srbiju kako pojedinih savetnika predsednika Tomislava Nikolića, tako i predstavnika opozicionih stranka kojima je godinama finansijski pomagao, ali i pojedinih medijia, koji to rade iz čistog materijalnog interesa.

- Znamo da je jedan od savetnika predsednika Nikolića bio u Moskvi zajedno sa ekipom TV Pinka kada je napravljen intervju sa Karićem, ali i da on ima podršku stranaka iz opozicije. Zato je Karić tako lepo govorio o njima u intervju, dok je za svoj progon krivio samo bivšeg premijera Vojislava Koštunicu. Sve ovo samo predstavlja dodatni pritisak na premijera Vučića, ali to, na žalost mnogih, neće promeniti činjenicu da će Karić ako se vrati morati da se suoči sa zakonom - kaže naš sagovornik.

Selaković: Samo sud o Kariću

Odluku o povlačenju optužnice protiv Bogoljuba Karića mogu doneti samo pravosudni organi, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
- Da li je nešto učinjeno zakonito ili ne, o tome odlučuje isključivo sud. Uslov da bilo ko uloži novac u investicije u Srbiji je da nema problema sa pravosudnim organima. To važi i za Bogoljuba Karića - naglasio je Selaković, komentarišući navode medija da bi Karić, ukoliko bude povučena tužba protiv njega, investirao u Srbiju.

Čelnici SNS o lideru PSS

Aleksandar Martinović: Da li će se Bogoljub Karić vratiti u Srbiju, zavisi u potpunosti od njega i nadležnih državnih organa. To da se vraća su medijske spekulacije, a ja se njima ne bih bavio.

Igor Mirović: Čitava priča oko Karića traje predugo, pravosuđe 10 godina ne može da je reši. Treba konačno da se odredi da li je sve to što se sumnja i govori tačno ili nije, da se podigne ili ne podigne optužnica. Što se biznisa tiče, svidelo se to nama ili ne, Karić u tome nije bio neuspešan.

Bratislav Gašić: SNS od prvog dana ističe da niko nije zaštićen od odgovornosti bez obzira na stranačku pripadnost ili bilo kakve političke veze. Sud i ostale institucije pravosuđa treba u svakom, pa i ovom slučaju, da rade svoj posao.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.03.2015. 22:50
Gospodin Bogoljub nije pristao da Mi isplati novčani iznos koju sam mu tražio kao kompenzaciju za povlačenje optužbi. Popustiće on, na kraju svi popuste...i Mišković, i Subotić, i Beko...mala je ovo zemlja koliki sam Ja kriminalac!
Petak 13.03.2015. 02:05
Оваи је школа на мене слободана. осетио то мои друг карићи па оће тргуе. е што су то били лепи дани. мислем за мене и моу породицу.
Petak 13.03.2015. 08:25
Vučići je na našu žalost premijer, a ne javni tužioc ! Nije njegov posao da određuje da li neko može, ili ne može da se vrati u Srbiju ! Još jednom dokazuje da je njegova vladavina u stvari diktatura sa ovakvim ponašanjem ! Pored svih slučajeva se zadnji put dokazao optužbom protiv žandarma, koji su radili svoj posao, a njegov brat imao nelegalno obezbeđenje ! Od nekada neposlušnih medija, pa do neistomišljenika i onih koji neće, ili više ne mogu da plate njegovu privrženost, on sprovodi " zakon " ! U Srbiji živi jako dobar i naivan narod, inače bi ovoga ši/tara iscipelarili sve do albanske granice !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online