Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 18.02.2015.
09:16
Vecernji.hr, Vestionline A

Vučiću, koliko nisko možeš da se saviješ?

Kao što svi znate, naš "veliki vođa" je bio na inauguraciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, iako je tog dana bio veliki srpski verski i državni praznik (Sretenje i Dan državnosti). Ajde, to smo mu i progutali. Međutim, njegova diplomatija nema granice, a ni kočnice, s obzirom da se na ovom događaju "veliki vođa" rukovao sa hrvatskim generalom Mladenom Markačem! Da li je to "veliki" zaboravio ko je general Markač (iako ga je Haški tribunal oslobodio odgovornosti za ratni zločin tokom i posle akcije "Oluje")?!

Fonet/A. L.
Sreo se sa generalom Markačem, smeškao se i rukovao sa njim. Lepo ponašanje je jedno, izdaja nešto sasvim drugo

U redu bi bilo da su Vučić i Markač sam, eto, bili prisutni na istom događaju (Markač je ipak hrvatski državljanin, a "veliki vođa" je u fazi šlihtanja celom svetu). Ali čemu rukovanje i smeškanje?! "Veliki vođa" je izgleda "zaboravio" neke stvari, npr. i čiji je predstavnik...

Kratki susret uz rukovanje premijera Srbije Aleksandra Vučića i hrvatskog generala Mladena Markača zabeležio je fotoreporter Večernjeg lista posle inauguracije nove predsednice Hrvatske u Zagrebu. Fotografiju neobičnog susreta zagrebački dnevnik objavio je na svom portalu dan posle događaja. Na fotografiji se iza Markača vidi i general Ivan Čermak i možete je pogledati OVDE.

List navodi da su Markač i Vučić razmenili nekoliko rečenica, koje hrvatski general nije hteo da otkrije za Večernji list.

- Ne mogu vam ništa o tome reći. Drugi put ćemo sarađivati - kratko je rekao Markač.

Hrvatski generali Markač i Čermak su zajedno s generalom Antom Gotovinom u Hagu oslobođeni krivice za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti tokom i posle akcije "Oluja" u avgustu 1995. Za razliku od Markača i Čermaka na inauguraciji hrvatske predsednice Anta Gotovina nije bio.

Ooo, "veliki vođo" koliko daleko možeš da ideš, koliko nisko da padneš, sve pod izgovorom da radiš najbolje za svoju zemlju, a radeći upravo suprotno?! Čisto da znaš, ponižavanje ne spada pod "dobro" u našem jeziku!

POVEZANE VESTI

Sreda 18.02.2015. 10:01
Pa kad se izlj*bio sa Tacijem mozda ce sutra i pavelicu spomenik da podigne
Sreda 18.02.2015. 09:42
Ako niko ne spreci tog ludaka da i dalje luduje i ponizava srpski narod, svi ce postati takvi ludaci i bezkicmenjaci!!! Ima li u Srbiji barem jedan castan oficir ili policajac kojem je stalo do Srbije?
Sreda 18.02.2015. 12:02
za vučića koji se deklariše kao Srbin,Boris Tadić koji nema ama BAŠ nikakve veze sa Srbijom je Srbin Svetosavac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online