Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 16.02.2015.
18:36
Srna A

Princ Aleksandar dobio ključeve grada Majamija

Gradonačelnik Majamija, u američkoj državi Florida, Tomas P. Regalado uručio je ključeve grada prestolonasledniku Aleksandru Drugom Karađoreviću.

M.Purić
Prinčevski par: Prestolonaslednik Aleksandar Drugi i princeza Katarina Karađorđević

Pric Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su u nedelju uveče humanitarnoj večeri za pomoć deci sa posebnim potrebama i žrtvama poplava u Srbiji, koju je organizovala princezina humanitarna organizacija Lajflajn Njujork - saopšteno je iz kancelarije Karađorđevića.
 

Izrazivši zahvalnost za čast koju mu je gradonačelnik Majamija ukazao simboličnim uručenjem ključeva grada, princ Aleksandar je zahvalio upravi grada Majamija za gostoprimstvo i pomoć  koju pružaju u naporima kraljevske porodice da pomognu svojoj zemlji Srbiji.

- Čovek je bogat onoliko koliko prijatelja ima. Prijatelji moje porodice su prijatelji i moje otadžbine. Zbog toga je Srbija bogata zemlja. Hvala vam za svu podršku i pomoć koju pružate mojoj zemlji i mom narodu - rekao je princ Aleksandar.

Princeza Katarina je zahvalila prisutnima jer godinama unazad podržavaju njene humanitarne aktivnosti i pomažu svoje sunarodnike u otadžbini.

- Srbija je zemlja koja je bogata dobrim ljudima, bogata prirodnim lepotama, bogata prijateljstvima širom sveta, ali zemlja koja se kroz istoriju susretala sa velikim brojem problema. Sa posledicama tih problema naš narod se suočava i danas - rekla je ona.

Ona je napomenula da su prošlogodišnje katastrofalne poplave dodatno otežale već dovoljno tešku situaciju u Srbiji.

- Puno vam hvala što ne zaboravljate svoju zemlju i svoj narod čak i kada ste miljama daleko od njih. Neka tako bude i u budućnosti - istakla je princeza Katarina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.02.2015. 18:40
urnijumska humanitarna organizacija ---sramota za srpski narod sto te ima
Ponedeljak 16.02.2015. 18:44
Британија је послала Александра 2000.год. у Србији.Албанци су 2008.год. прогласили независност Косова а Александар је ћутао.Зашто се не љути на Амере,Британце,Немце....зато што је Александар њихов човек .
Ponedeljak 16.02.2015. 19:07
Princ Aleksandar je bez komentara prihvatio komadanje Srbije. To samo po sebi pokazuje koliko je Srbin i koliko mu je stalo do Srbije. Ovo farbanje srpske nacije oko humanitarne organizacije, samo govori koliko je od pomoci dokazanim zlocinci ma Srbije, da se "posipaju pepelom" za zlocine sto su pocinili........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online