Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.01.2015.
13:47
Beta A

"Janković je pogrešio, nije to stav MUP-a ako ja kažem da nije"

Ministar unitrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ponovio je danas da dokumenta koje je objavio zaštitnik građana Saša Janković o napadu na premijerovog brata Andreja Vučića nisu stav njegovog ministarstva.

Fonet/MUP Srbije
Nebojša Stefanović: Je l' tako Božoviću? I Božović kaže: Tako je...
 

 - Saša Janković je pogrešio. Sledeći put kad bude imao pitanje vezano za MUP može da nas pozove. Pojasnićemo mu šta znači dokument koji smo mu poslali. Ne može Zastitnik građana da tvrdi da je nešto stav MUP-a, kad ja kažem da nije - rekao je Stefanović.

Kako je istakao, deo koji je zanimljiv Zaštitniku građana je sublimirani izveštaj pripadnika Žandarmerije koji su učestvali u tom incidentu, koji je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i na osnovu kojeg je porenut disciplinski postpak.

- Jel' tako gospodine Božoviću - upitao je ministar unutrasnjih poslova komandatna Žandarmerije, koji se nalazio sa njegove leve strane.

- Evo, može gospopodin Boživić da vam objasni - dodao je Stefanvić, posle čega je komandatnt Žandarmerije potvrdio njegove navode.

Božović je objasnio da se radi o zaključku o pokretanju disciplinskog postupka pritiv žandarma, koji je potpisao posle istrage i izjava pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u tom incidentu i analize snimaka Televizije N1.

Stefanović je prethodnio rekao da j je Sektor unutrašnje kontrole sproveo istragu o tom incidentu i da je dao svoje mišljenje, na osnovu koje je podneta prijava protiv sedam žandarma.

- Mi smo svoj posao završili i taj slučaj predali Tužilaštvu. Mi više nećemo učestivati u ovome, mi smo rekli šta imamo - rekao je ministar unutrašnjih polsova Nebojša Stefanović.

Ombudsman Saša Janković u četvrtak je objavio deo dokumenata MUP-a o incidentu tokom Parade ponosa u Beogradu 28. decembra prošle godine, na osnovu kojih je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije.

Na sajtu www.ombudsman.rs objavljeni su zaključci o pokretanju disciplinskog postupka koje je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a o izvršenim proverama po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beograd.

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 14:03
Sasa Jankovic je jedan obican lakardijas koji se uzive u svoju situaciju tek kad je Vucic postao predsednik Vlade. Dobro je poznato ko ga je i sa kojim ciljem postavio zato ga ova Skupstinska vecina nije ni dirala. Sad mu je neko dao mig da moze da krene i Sasa je kao poslusna marioneta odma dobio krila, ali je zaboravio da nije "Andjeo" i da nemoze da leti, tako se jadni sale na prvom pokusaju sapleo u kucinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online